Η Ημέρα Μετά το “Ναι”!

Κάποια στιγμή θα συμβεί. Θα συμβεί, γιατί συμβαίνει σε όλους όσους χτίζουν μία επιχείρηση Δικτυακού Μάρκετινγκ. Τι θα συμβεί; Κάποιος στον οποίο δείξατε την επιχειρηματική σας ιδέα, θα πει “Ναι!”

Και τι κάνουμε τώρα;

Λοιπόν, σίγουρα μπορείτε να ευχηθείτε να πετύχει ο καινούργιος σας συνεργάτης ή μπορείτε να του διδάξετε βήμα προς βήμα, πώς να χτίσει την επιχείρησή του. Αν ρωτήσετε εμένα, προτιμώ το να τους διδάξω προοδευτικά τη δουλειά, παρά να … εύχομαι να πετύχει. Οπότε, σ’ αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι προτείνω να κάνετε – και τι κάνω και εγώ – όταν κάποιος μου λέει “Ναι!”

  1. Προγραμματίστε, την ημέρα μετά το “Ναι!”, μία συνάντηση (μπορεί να γίνει και από απόσταση), στην οποία θα κάνετε το Ξεκίνημά του. Αν η επόμενη ημέρα δεν βολεύει, τότε προγραμματίστε να συναντηθείτε ή να μιλήσετε τηλεφωνικά, το συντομότερο δυνατό.
  2. Σε όλους μας αρέσει να περνάμε χρόνο – και να συνεργαζόμαστε – με ανθρώπους που γνωρίζουμε, συμπαθούμε και εμπιστευόμαστε. Επομένως, μιας και αυτή είναι μία δουλειά σχέσεων, επενδύστε λίγο χρόνο για να γνωριστείτε καλύτερα πρώτα και μιλήστε για τη δουλειά, μετά.
  3. Οι περισσότεροι μπαίνουν στη δουλειά για τα χρήματα. Αν ισχύει αυτό και με το συγκεκριμένο συνεργάτη, μάθετε πόσα χρήματα θα ήθελε να κερδίσει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Αν είναι όπως οι περισσότεροι, το να κερδίσει 500€ – 1.500€ – μέσα στις πρώτες τους 90 ημέρες – θα ήταν κάτι εξαιρετικό!
  4. Ορίστε τις ώρες που θα δουλεύει – το ωράριο εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζεθ να βάλει αρκετή δράση, ώστε να πετύχει τους οικονομικούς του στόχους, στις πρώτες 90 ημέρες. Και χρειάζεται να του δώσετε να καταλάβει, ότι αν του πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να βρει το ρυθμό του στη δουλειά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
  5. Συνδέστε τον. Θα χρειαστεί τις δικές του προσωπικές ιστοσελίδες για παρουσιάσεις, εγγραφές κλπ και ίσως και κάποια υλικά μάρκετινγκ, όπως φυλλάδια και κάρτες. Συνδέστε τον στις ομάδες του Facebook ή στα εκπαιδευτικά site της εταιρίας ή της ομάδας σας. Βοηθήστε τον να κάνει την πρώτη παραγγελία προϊόντων ή δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες σας. Ενημερώστε τον για το πότε γίνονται οι εκπαιδεύσεις και οι παρουσιάσεις της ομάδας/εταιρίας, είτε online, είτε από σε κάποιο χώρο.

    Σχεδιάζω-Κάνω-Αξιολογώ-Προσαρμόζω-Επαναλαμβάνω.

  6. Εξηγήστε την ιδέα: Σχεδιάζω-Κάνω-Αξιολογώ-Προσαρμόζω-Επαναλαμβάνω. Σχεδιάστε το μήνα προκαταβολικά: δραστηριότητες, παρουσιάσεις, εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις. Κάντε αυτά που έχετε σχεδιάσει, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλετε. Αξιολογήστε τα αποτελέσματά σας στο τέλος του μήνα. Αν χρειαστεί Προσαρμόστε αυτά που κάνετε – τη δραστηριότητά σας – μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία, σχεδιάζοντας τον επόμενο μήνα, κάνοντας όποιες προσαρμογές χρειάζονται και συνεχίστε να προχωράτε μπροστά.
  7. Παρέχετέ του συνεχή υποστήριξη. Επειδή είναι εύκολο να βγει εκτός πορείας, σιγουρευτείτε ότι θα έχετε έναν έλεγχο της προόδου του, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ρωτήστε, τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε – και προσφέρετε τη βοήθειά σας όπου χρειάζεται. Ενθαρρύνετε, υποστηρίξτε και συνεχίστε να είστε το παράδειγμα που θέλετε να ακολουθήσουν τα άτομα της ομάδας σας που είπαν, “Ναι!”

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of