5 Απλά Βήματα για να Οργανωθείτε

Σ’ αυτό το άρθρο θα ήθελα να μιλήσω για 5 απλά βήματα που έμαθα από τον Brian Tracy, σχετικά με το πώς μπορείτε να είστε καλύτερα οργανωμένοι. Αυτές τα 5 βήματα οργάνωσης είναι πολύ απλά, αν έχετε την πειθαρχία να τα κάνετε κάθε μέρα.

Πηγαίνουμε 12 χρόνια στο σχολείο και μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Αποκτούμε γνώσεις, πολλές από τις οποίες δυστυχώς δεν μας είναι χρήσιμες σε κανένα στάδιο της ζωής μας. Ταυτόχρονα, αφιερώνεται ελάχιστος, έως καθόλου χρόνος, στο να διδαχτούμε δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη ζωή. Δεξιότητες όπως, επικοινωνία, διαχείριση χρόνου, καθορισμός στόχων, οργάνωση κλπ.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι η αυτο-εκπαίδευση, το να αφιερώνουμε χρόνο καθημερινά στη μελέτη εκπαιδεύσεων, βιβλίων κλπ, είναι κάτι απαραίτητο… και στη δουλειά μας, αλλά και στη ζωή γενικότερα.

5 Απλά Βήματα για να Οργανωθώ:

  1. Κάντε μία λίστα με όλα όσα χρειάζεται να κάνετε προτού ξεκινήσετε. Πάντα να δουλεύετε από μία λίστα
  2. Να θέτετε προτεραιότητες από τη λίστα. Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό στη λίστα και κάντε το πρώτο και τι είναι λιγότερο σημαντικό και αφήστε για όταν έχετε ολοκληρώσει τα πιο σημαντικά. Μάλιστα, μπορείτε να ξεχωρίσετε τις τρεις πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας και να ξεκινήσετε να δουλεύετε από αυτές.
  3. Ξεκινήστε με την Εργασία Πρώτης Προτεραιότητας. Μην ενδίδετε στον πειρασμό να κάνετε μικροπράγματα πρώτα. Μικροπράγματα όπως να τακτοποιείτε το γραφείο σας ή να βάζετε σε αλφαβητικά σειρά τις επαφές σας και να διορθώνετε τις ιστοσελίδες σας.
  4. Πειθαρχήστε τον εαυτό σας να συγκεντρωθείτε στην πιο σημαντική εργασία μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί. Αυτή η συνήθεια και μόνο, θα αλλάξει τη ζωή σας.
  5. Αναπτύξτε την αίσθηση του επείγοντος. Αναπτύξτε τη φήμη του ατόμου που κάνετε τα πράγματα γρήγορα και καλά. Αυτό το είχα διδαχτεί στην πράξη, από τον σπόνσορά μου στην πρώτη μου εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ. Ο Γιώργος έκανε σε μία ημέρα, τη δουλειά που άλλοι έκαναν σε μία εβδομάδα ή ακόμα και ένα μήνα. Έκανε στάση στο ταχυδρομείο για να στείλει έναν φάκελο και γυρνούσε με 2-3 τηλέφωνα από επαφές που έκανε σε 5-10 λεπτά. Βγαίναμε για να μοιράσουμε διαφημιστικά και στην ίδια ώρα εγώ μοίραζα 700 και εκείνος 1200.
    Αναπτύξτε μία αίσθηση του επείγοντος!

Εφαρμόστε κάθε ένα από αυτά τα 5 απλά βήματα και δείτε την παραγωγικότητά σας να αυξάνεται δραματικά.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Στο eshop μου, θα βρείτε μία εκπαίδευση στην οποία μιλάω για την Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου. Μπείτε εδώ για να διαβάσετε τι αναλύω σ’ αυτή την εκπαίδευση καθώς και να ακούσετε ένα απόσπασμα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of