Αντίσταση στην… αντίσταση

ΑντίστασηΈχεις τους στόχους σου, το πλάνο που θα ακολουθήσεις, τη λίστα σου, τα σενάριά σου και κάθεσαι να ξεκινήσεις τη δουλειά. Και αντί να κάνεις τη δουλειά… νιώθεις μία αντίσταση μέσα σου.

Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε ή αναλαμβάνουμε να κάνουμε κάτι που απορρίπτει την άμεση ικανοποίηση προς όφελος της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης ή επιτυχίας, προκαλείται … Αντίσταση.

Η Αντίσταση αυτή είναι αόρατη, ύπουλη, απρόσωπη, παγκόσμια και ποτέ δεν ξεκουράζεται ή κοιμάται.

Είναι αόρατη

Δεν μπορείτε να τη δείτε, να την ακούσετε, να την αγγίξετε ή να τη μυρίσετε. Μπορείτε όμως να τη νιώσετε. Τη βιώνουμε ως ένα ενεργειακό πεδίο το οποίο αναπτύσσεται κάθε φορά που ξεκινάμε να κάνουμε τη δουλειά.

Είναι ύπουλη

Η Αντίσταση θα σας πει οτιδήποτε, για να σας εμποδίζει από το να κάνετε τη δουλειά. Δεν έχει συνείδηση. Αν την πιστέψετε, τότε ό,τι πάθετε σας αξίζει. Η αντίσταση πάντοτε ψεύδεται.

Είναι απρόσωπη

Η Αντίσταση δεν έχει σκοπό να σας επιτεθεί προσωπικά. Δεν γνωρίζει κάποιον ποιοι είστε… και ούτε νοιάζεται. Η αντίσταση είναι μία δύναμη της φύσης. Δρα αντικειμενικά.

Είναι παγκόσμια

Αν νομίζουμε ότι συμβαίνει μόνο σε εμάς, τότε κάνουμε λάθος. Όλοι βιώνουν την Αντίσταση.

Δεν ξεκουράζεται ποτέ

Ο φόβος δεν φεύγει ποτέ. Ο ηθοποιός Henry Fonda ξερνούσε από το άγχος κάθε φορά πριν ανέβει στη σκηνή, ακόμα και όταν ήταν 75 ετών.

Συνειδητοποιήστε και δεχτείτε ότι θα βιώνετε αντίσταση σε οτιδήποτε κάνετε… σε οτιδήποτε πρόκειται να φέρει μακροπρόθεσμα σημαντική επιτυχία στη ζωή σας (σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο). Και παρότι θα βιώνετε την αντίσταση, αποφασίστε ότι θα προχωράτε.

Ότι θα κάνετε τη δουλειά.

Κάντε τη δουλειά.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of