Ελπίδα – ο βασικός αντικειμενικός σκοπός

Ελπίδα - Ο βασικός αντικειμενικός στόχοςΌπου δεν υπάρχει ελπίδα, δεν μπορεί να υπάρχει προσπάθεια.

Ο Martin Buxbaum την περιέγραψε με τον εξής όμορφο τρόπο:

«Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις δοκιμασίες και τις απογοητεύσεις, αυτοί που έχουν ανέβει και προχωρούν προς την κορυφή δε χάνουν ποτέ την ελπίδα τους. Η ελπίδα μάς δίνει την υπόσχεση για κάτι καλό, κάτι που μπορούμε ν α καταφέρουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η ελπίδα βάζει το νου σε ένα θετικό κλίμα, μας δίνει κάτι προς το οποίο να προσβλέπουμε και υπομονή για την αναμονή. Η ελπίδα είναι ένα μίγμα επιθυμίας, αναμονής, υπομονής και χαράς που θερμαίνει την καρδιά. Είναι ένα συναισθηματικό φάρμακο αναγκαίο για την ψυχή.’

Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να βάλουμε την ελπίδα ως έναν από τους στόχους μας; Αν το αναλύσουμε προσεκτικά, πιστεύω ότι μπορούμε.

Σύμφωνα με το λεξικό, ελπίδα είναι ένα προαίσθημα ότι αυτό που κάποιος επιθυμεί, θα συμβεί. Είναι αναμονή, προσδοκία αισιοδοξίας· ο λόγος για να προσδοκείτε κάτι επιθυμητό. Ελπίδα είναι η πολύ μεγάλη επιθυμία. Είναι λαχτάρα με προσδοκία. Είναι μία θετική αναμονή. Ελπίδα είναι να έχετε εμπιστοσύνη σε κάτι. Υπονοεί κάποια αναμονή για την απόκτηση του επιθυμητού καλού ή τις πιθανότητας να το αποκτήσετε. Ο Μάρτιν Λούθερ είπε πως οτιδήποτε γίνεται στον κόσμο, γίνεται χάρη στην ελπίδα.

Αν κάνετε μία παύση μια στιγμή, και εξετάσετε το επίπεδο της ελπίδας που νιώθετε για αυτό που κάνετε, σε ποιο σημείο βρίσκεται; Το δικτυακό μάρκετινγκ, προσφέρει τη ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να είναι καλύτερα στη ζωή μας. Αν ωστόσο, έχετε χάσει αυτή την ελπίδα, κάντε μία ειλικρινή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σας και αποφασίστε να ανανεώσετε τη δέσμευσή σας προς τους στόχους σας. Αυτό θα ανανεώσει και την αίσθηση ελπίδας που νιώθετε για την επίτευξη των στόχων σας.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Στο πιο πρόσφατο βίντεο που ανέρτησα στο κανάλι μου, μιλάω για την 7η συνήθεια από το βιβλίο «7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων», η οποία είναι «Ακονίστε το πριόνι σας». Αν δεν το έχεις ήδη δει, δες το τώρα και άφησε σχόλιο για να σου στείλω κάτι. Δες λεπτομέρειες στο βίντεο και θα καταλάβεις.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of