Η Αξία των Καινούργιων Δεξιοτήτωναπό το βιβλίο «Τα 5 Βασικά Κομμάτια στο Παζλ της Ζωής» του Jim Rohn

Αν θέλουμε πραγματικά να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας, χρειάζεται να αναπτύξουμε καινούργιες δεξιότητες. Μπορεί κανείς να τα καταφέρει να ρίξει ένα δέντρο χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, αλλά θα του πάρει τριάντα μέρες. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιεί το τσεκούρι, μπορεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα σε τριάντα λεπτά.

Η ζωή και η εργασία μας γίνονται πιο εύκολες, όταν η γνώση συνδυάζεται με την απόκτηση καινούργιων δεξιοτήτων. Δεξιότητα είναι η τελειοποίηση (βελτίωση) των ικανοτήτων που ήδη έχουμε, σε συνδυασμό με την απόκτηση νέων ταλέντων (ικανοτήτων).

Είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, που έχει κίνητρο της την περιέργεια.
Είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και της φαντασίας που εφαρμόζονται με ευφυή τρόπο σε καινούργιες μεθόδους.
Είναι το προϊόν των επιπλέον προσπαθειών που καταβάλλουμε, τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα.

Η δεξιότητα συνεπάγεται και τη βαθιά κατανόηση των καθηκόντων μας και είναι αποτέλεσμα υπομονετικής μελέτης και προσεκτικής παρατήρησης.

Η δεξιότητα είναι αυτό που αποκτά κανείς, όταν γίνει πάρα πολύ καλός σε ένα συγκεκριμένο project ή καθήκον. Σημαίνει ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας και στον τρόπο που χειριζόμαστε τα μυστικά της δουλειάς μας.
Δεξιότητα είναι η διαδικασία της μάθησης.
Δεξιότητα είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης πολλών εμπειριών και η διαρκής προσπάθεια να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.

Αν θέλετε να γίνετε πετυχημένοι και ευτυχισμένοι στη ζωή σας, χρειάζεται πρώτα να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες και να τις προσθέσετε σε αυτές που ήδη έχετε, μέχρι να αναδειχτούν τα μοναδικά σας ταλέντα. Η συσσώρευση των ταλέντων και των δεξιοτήτων σας, κάνει τα πάντα πιθανά.

Πήγαινε στα σχόλια κάτω από το άρθρο και γράψε μία ή δύο δεξιότητες που απέκτησες στο δικτυακό μάρκετινγκ, που σε βοήθησαν περισσότερο στη δουλειά σου.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μία νέα εποχή για το blog μου. Αν δεν το είχες, είναι εδώ. Για να λαμβάνεις ενημερώσεις στο μέλλον, μπορείς να γραφτείς και στη λίστα μου, μπαίνοντας εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of