Μην παραπονιέσαι για αυτά που επιτρέπεις

Οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι αυτοί είναι η αιτία για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους. Βλέπουν, όλες τις δυνάμεις που τους έφεραν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα – το σύμπαν, οι γονείς, οι δάσκαλοι, η παιδική ηλικία, οι περιστάσεις, οτιδήποτε- με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση και χωρίς ενοχές ή κατηγόριες. Και βλέπουν τον εαυτό τους ως την αιτία για οτιδήποτε ακολουθεί στη ζωή τους.

Εσείς, είστε η αιτία για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας;

Οι ηγέτες, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για όλες τις επιλογές που κάνουν στη ζωή και στη δουλειά τους. Εσείς; Είναι εύκολο να το κάνετε … και εξίσου εύκολο να μην το κάνετε. Και αν δεν αναλάβετε πλήρως την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις και τις περιστάσεις σας αυτή τη στιγμή, θα σας οδηγήσει αυτό στην καταστροφή σήμερα; Όχι… αλλά!

Αλλά αυτή η λάθος επιλογή, αυτό το λάθος στην κρίση, συνδυασμένο σε βάθος χρόνου αναμφίβολα θα σας καταστρέψει.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτό που οι αποτυχημένοι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να κάνουν: αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα που έχουν αυτές οι μικρές αποφάσεις που παίρνουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Οι αποτυχημένοι απλά κατηγορούν. Οι πετυχημένοι, γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια – δεν έχουν την πολυτέλεια να κατηγορούν άλλους για οτιδήποτε τους συμβαίνει.

Θεόδωρος Αραμπατζής


Αν σου φάνηκε ενδιαφέρον και χρήσιμο αυτό το άρθρο, μοιράσου το με άλλους:

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of