Πώς να Ενθουσιάζεστε (;)

Όταν έχετε αρκετή ελπίδα στη ζωή σας, θα έχετε επίσης και αρκετό ενθουσιασμό και ζήλο για εκείνο που επιχειρείτε να πετύχετε και με κάθε επίτευγμα ο ενθουσιασμός αυτός θα μεγαλώνει.

Μου αρέσει αυτό που είχε γράψει η αρθρογράφος Niki Scott σε ένα άρθρο της και το οποίο εκφράζει και τη δική μου άποψη σχετικά με τον ενθουσιασμό:

Είναι δύσκολο να ορίσει κανείς τον ενθουσιασμό, δύσκολο να τον διατηρήσει και αδύνατον να προσποιηθεί ότι είναι ενθουσιασμένος, για πολλή ώρα. Είναι ένας αληθινά αισιόδοξος, ενεργητικός τρόπος να βλέπεις σχεδον τα πάντα, μια στάση που σου επιτρέπει να καταπιάνεσαι με τις πιο δύσκολες και μπελαλίδικες δουλειές, με τη χαρμόσυνη σιγουριά ότι θα τα καταφέρεις και μάλιστα καλά. Μια θετική στάση δεν είναι καθόλου υποκατάστατο για την ικανότητα και τη σκληρή, με συγκεντρωμένο μυαλό δουλειά. Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που “ενθουσιάζονται” – κινούνται σπασμωδικά πέρα-δώθε κάνοντας δήθεν ότι είναι απασχολημένοι – αλλά στο τέλος δεν παράγουν τίποτε.


Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να είμαστε ενθουσιώδεις και συγχρώνως επαγγελματίες στη δουλειά μας. Μπορούμε να βγάζουμε δουλειά και να εξακολουθούμε να αστειευόμαστε γι’ αυτή, να χωνόμστε σε δύσκολες καταστάσεις και παρόλα αυτά να κοιάζουμε τη θετική τους πλευρά. Μπορούμε να είμαστε το είδος εκείνο των ανθρώπων που σπάνια είναι εγωπαθείς και σχεδόν ποτέ κατηφείς, που έχουν το ταλέντο να κάνουν τον κόσμο γύρω τους να νιώθει καλύτερα, που κάνουν το χώρο της εργασίας τους να είναι πιο υποφερτός τα μουντά πρωινά της Δευτέρας και ηλιόλουστος τα απογεύματα της Παρασκευής.


Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται ο ενθουσιασμός επίσης, έχει να κάνει και με την 4η Δεξιότητα Επικοινωνίας, από την εκπαίδευση της Ακαταμάχητης Πρόσκλησης – “Να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα δυναμισμού στην επικοινωνία σας.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of