(Ίσως) Η πιο Αποτελεσματική Τεχνική Διαχείρισης Χρόνου

Μην αφήνεις τους άλλους να σου κλέβουν το χρόνο σου. Να φυλάγεσαι από τους κλέφτες του χρόνου. Είναι οι άνθρωποι που παίρνουν πάντοτε τηλέφωνο ακριβώς τη στιγμή που έχεις βάλει τα παιδιά για ύπνο κι έχεις καθίσει στην αγαπημένη σου πολυθρόνα, για να διαβάσεις αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα που ξεκίνησες να διαβάζεις πρόσφατα. Είναι οι άνθρωποι που εμφανίζονται στο γραφείο σου μόλις έχεις βρει λίγα λεπτά ησυχίας στη μέση μιας εξουθενωτικής ημέρας, για να πάρεις μια ανάσα και να μαζέψεις τις σκέψεις σου.

Πρέπει να είσαι αυστηρός και φειδωλός με το χρόνο σου. Μάθε να λες “όχι”. Αν βρεις το κουράγιο να πεις όχι στα μικρά πράγματα, η ζωή θα σε ανταμείψει χαρίζοντάς σου το σθένος να πεις “ναι” στα μεγάλα. Κλείσε την πόρτα του γραφείου σου όταν χρειάζεσαι λίγες ώρες ησυχίας, για να κάνεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή να μελετήσεις μία σημαντική δεξιότητα.


Μη σηκώνεις το τηλέφωνο κάθε φορά που χτυπά. Είναι εκεί για να εξυπηρετεί εσένα, όχι για να εξυπηρετεί τους άλλους. Και όσο κι αν ακούγεται ειρωνικό, οι άνθρωποι θα σε σέβονται περισσότερο όταν θα βλέπουν πως είσαι άνθρωπος που δίνει μεγάλη αξία στο χρόνο του. Θα αντιληφθούν κι εκείνοι με τη σειρά τους πως ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και θα τον σεβαστούν.

Χρησιμοποιήσε τον τηλεφωνητή σου. Πες σε όσους δίνεις το τηλέφωνό σου, ότι αν δεν απαντήσεις στο τηλέφωνο, να αφήσουν μήνυμα και θα τους καλέσεις εσύ. Ο τηλεφωνητής σου είναι ο προσωπική σου γραμματέας. Άφησέ τον να κάνει τη δουλειά του, όποτε εσύ είσαι εστιασμένος σε κάτι άλλο.

Όταν είναι η ώρα που παίρνω τηλέφωνα σε υποψηφίους, συνήθως δεν απαντάω σε τηλεφωνήματα, είτε συνεργατών, είτε φίλων. Είμαι εστιασμένος. Πολλές φορές που γράφω ένα άρθρο ή ετοιμάζω μία εκπαίδευση, κλείνω το κινητό μου για να μην με διακόψουν με κάποιο τηλέφωνο.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου λοιπόν, είναι το να μάθουμε να λέμε “όχι”.

Εσύ συνηθίζεις να είσαι “διαθέσιμος” σε όλους όσους επικοινωνούν μαζί σου ή έχεις μάθει να λες “όχι” πιο συχνά;

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Την Παρασκευή 27 Μαΐου, ολοκληρώνονται οι εγγραφές για την Ομάδα Υποστήριξης 2017, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και στην οποία μπορούν να συμμετέχουν δικτυωτές ανεξαρτήτως εταιρίας. Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of