Ούπς! Ξέχασα τελείως το τελικό βήμα…

Ο καινούργιος συνεργάτης σας έβαλε την τέλεια αγγελία. Ο υποψήφιος επισκέφτηκε το website του, συμπλήρωσε τη φόρμα και είδε και το 20λεπτο βίντεο παρουσίασης της εταιρίας του. Οπότε, όταν ο συνεργάτης τηλεφώνησε στον υποψήφιο, έπρεπε να κάνει μόνο ένα βήμα – το τελικό βήμα.

Ναι! Το κλείσιμο.

Είναι η ευκαιρία που περίμενε ο νέος συνεργάτης. Είχε τον υποψήφιο στο τηλέφωνο, ο οποίος διάβασε την αγγελία, εκδήλωσε ενδιαφέρον, είδε την παρουσίαση του πλάνου και είναι (σχεδόν) έτοιμος να ξεκινήσει. Το μόνο που χρειάζεται από τον συνεργάτη, είναι να τον οδηγήσει στο επόμενο λογικό βήμα – να κάνει το κλείσιμο. Και ο συνεργάτης λέει στο τηλέφωνο… “Εμμμ, χμμμμ, λοιποοον…” Και εκείνη τη στιγμή, ο συνεργάτης μας συνειδητοποιεί ότι δεν έχει μάθει αυτό το τελικό βήμα.

Και έτσι, όλη η δουλειά που έκανε μέχρι εκείνο το σημείο, όλα τα χρήματα που ξόδεψε στην αγγελία, όλος ο κόπος πηγαίνουν χαμένα!

Το να μάθει κάποιος να κάνει κλείσιμο είναι κάτι σημαντικό; Ναι, αλλά μόνο αν θέλει να κάνει νέους συνεργάτες (:P). Αν περιμένετε από τους υποψηφίους σας να σας πάρουν τηλέφωνο από μόνοι τους, παρακαλώντας σας να τους δεχτείτε στο δίκτυό σας, τότε θα περιμένετε για πολύ καιρό.

Αν μάθετε να κάνετε αποτελεσματικά το κλείσιμο μετά την παρουσίαση, τα ποσοστά επιτυχίας σας θα αυξηθούν δραματικά. Δεν αρκεί να είστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα, ούτε να γνωρίζετε τα πάντα για τα προϊόντα και το σχέδιο κερδών. Χρειάζεται να μάθετε μερικές βασικές δεξιότητες, μία από τις οποίες είναι και το κλείσιμο μετά την παρουσίαση.

Εσείς γνωρίζετε ποιες ακριβώς ερωτήσεις και με ποια σειρά χρειάζεται να κάνετε για να οδηγήσετε τον υποψήφιό σας στο να γίνει συνεργάτης σας;

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Πριν μερικά χρόνια είχα κάνει μία εκπαίδευση στην οποία έδειξα ότι το κλείσιμο είναι τόσο απλό, που μπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of