Βέλτιση Μάθηση

Ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι εξασκούνται σε νέες δεξιότητες δεν είναι ο καλύτερος: εξασκούνται σποραδικά, απογοητεύονται από τα λάθη και εστιάζονται στα σημεία που είναι ήδη καλοί.

Αντί για αυτό, έρευνες έχουν δείξει μερικές ιδέες που μας βοηθούν να μάθουμε δεξιότητες με έναν καλύτερο τρόπο. Αυτές οι στραγητικές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε, νέες, καλύτερες συνήθειες:

1. Διαλειμματική Επανάληψη: Αντί να παραφορτώνεστε για ένα διαγώνισμα μελετώντας όλο το υλικό με τη μία, είναι καλύτερο να μαθαίνετε σε μικρές δόσεις σε τακτά διαστήματα. Αυτό βοηθάει στο να έχετε μακροπρόθεσμη διατήρηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων και κάνει τη μάθηση ευκολότερη.

2. Μάθετε από την αποτυχία: Είναι σημαντικό να μάθετε δοκιμάζοντας να κάνετε κάτι μόνοι σας, χωρίς να γνωρίζετε τι κάνετε και να το κάνετε λάθος. Μετά να διορθώνετε τον εαυτό σας και να εστιάζεστε στο να το κάνετε σωστά. Αν δεν το κάνετε αυτό τακτικά, δεν θα γίνετε καλύτεροι. Εστιαστείτε στους τομείς όπου χρειάζεστε βελτίωση και θα βελτιωθείτε πολύ πιο γρήγορα.

Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε ποιοι είναι αυτοί οι τομείς ή τι δεν κάνετε σωστά, πάντα βοηθάει η εξωτερική παρατήρηση που προσφέρει ένας προσωπικός προπονητής.

3. Εξασκηθείτε τακτικά: Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν συνεχίζουν να εξασκούνται όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

4. Εξασκηθείτε σκόπιμα: Το να εξασκείστε απρόσεκτα είναι κατά κύριο λόγο σπατάλη του χρόνου σας. Οι καλύτεροι μουσικοί στον κόσμο για παράδειγμα, εξασκούνται πολύ σκόπιμα και συνειδητά. Είναι εστιασμένοι για όση ώρα εξασκούνται και εστιάζονται στο να το κάνουν σωστά. Βρίσκουν αδυναμίες και μετά δουλεύουν πάνω σ’ αυτές με μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό κάνουμε όταν εξακούμαστε με μεγάλη προσοχή πάνω στη συνήθεια που θέλουμε να αποκτήσουμε.

Σημειώσεις από το βιβλίο Zen Habits του Leo Babauta.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να κερδίζει πάνω από 3000€/μήνα από το δικτυακό μάρκετινγκ, ας μην παρακολουθήσει αυτή την εκπαίδευση: http://olympicmarketingsystem.com/3k

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of