Νιώθετε Χωρίς Κίνητρα;

Αν περιμένουμε κάποιον να έρθει για να μας παρακινήσει, τι θα συμβεί αν δεν εμφανιστεί ποτέ αυτός ο κάποιος; Θα μείνουμε χωρίς κίνητρα για το υπόλοιπο της ζωής μας;

Ή, τι θα συμβεί με τα μέλη της ομάδας μας; Σίγουρα σας έχει συμβεί να σας τηλεφωνήσει ένας συνεργάτης σας και να σας πει κάτι τέτοιο:

“Δεν μπορώ να πετύχω, γιατί ο ανάδοχός μου δεν με βοηθάει. Χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια. Γιατί δεν με μου βάζει άτομα από κάτω μου; Γιατί δεν κάνει τηλέφωνα για εμένα και δεν κάνει παρουσιάσεις για εμένα;”

Ως ηγέτες, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαμογελάμε όταν δεχόμαστε τέτοια τηλεφωνήματα. Ξέρουμε ότι το άτομο που μας τηλεφωνεί, απλά αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη για τα αποτελέσματά του και θέλει να κατηγορήσει οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τον εαυτό του.

Τι μπορούμε να πούμε, με τρόπο, σε αυτούς που τηλεφωνούν και μας λένε τέτοια πράγματα, ώστε να τους βοηθήσουμε να οριμάσουν και να αποδεχτούν την προσωπική ευθύνη; Θα μπορούσατε να πείτε κάτι τέτοιο:

“Οπότε, τι ακριβώς θέλεις να κάνω εγώ για εσένα, το οποίο είσαι απρόθυμος να κάνεις μόνος σου;”

Δεν είναι εγγυημένο, αλλά μετά από αυτό, οι περισσότεροι συνεργάτες σας θα αρχίσουν τουλάχιστον να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιχείρησή τους.

Και όπως είχα ακούσει από έναν μέντρορά μου… “Μπορείς να σπρώξεις κάποιου το αυτοκίνητο μέχρι να πάρει μπρος, αλλά δεν μπορείς να το σπρώχνεις μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.”

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Έχεις δηλώσει συμμετοχή για την επερχόμενη εκπαίδευσή μου, με θέμα “Πώς να δημιουργήσετε τη μεγάλη έκρηξη στο MLM”; Αν όχι, μπορείς να το κάνεις από εδώ: http://olympicmarketingsystem.com/mlmbigbang
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω ίντερνετ την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Είναι δωρεάν.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of