Θέλω Να Το Σκεφτώ – Η Μεγάλη Ανατροπή!

Αν έχετε κάνει έστω και 10 παρουσιάσεις στο δικτυακό μάρκετινγκ, τότε θα σας έχει τύχει ο υποψήφιος που είδε τα πάντα, και στο τέλος σας είπε … “θέλω να το σκεφτώ” ή “θα το σκεφτώ και θα σας ειδοποιήσω”. Στο παρελθόν έχουμε ξαναμιλήσει για τη συγκεκριμένη αντίρηση σ’ αυτή την ανάρτηση, ωστόσο σήμερα θα σας δώσω μία κάπως διαφορετική οπτική επί του θέματος.

Το “θέλω να το σκεφτώ” είναι μία αναβολή που μας δίνει ο υποψήφιος, προσπαθώντας να καθυστερήσει τη διαδικασία της απόφασης.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα, δεν μου αρέσει καθόλου να μου λένε οι υποψήφιοι ότι θέλουν να το σκεφτούν και ότι θα μας ειδοποιήσουν. Ο λόγος είναι ότι έρχονται σε εμάς γιατί ψάχνουν μία δουλειά ή έναν τρόπο να αυξήσουν το εισόδημά τους, τους δείχνουμε την πρότασή μας, και μετά ΕΚΕΙΝΟΙ μας λένε ότι θέλουν να το σκεφτούν και ότι θα μας ενημερώσουν;! Δεν μου φαίνεται λογικό αυτό.

Αν το σκεφτείτε, πότε κάποιος μας λέει “θα το σκεφτώ και θα σας ενημερώσω;”
Συνήθως όταν πηγαίνουμε για μία συνέντευξη για δουλειά, δείχνουμε το βιογραφικό μας, και όταν θέλουν να μας απορρίψουν, μας λένε “θα το σκεφτούμε και θα σας ειδοποιήσουμε.”

Οπότε, πώς γίνεται ένας που ΨΑΧΝΕΙ για δουλειά, να παίρνει το ρόλο του εργοδότη – αυτού που προσφέρει δουλειά και θα δεχτεί ή θα απορρίψει κάποιον; Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Και όμως συμβαίνει.

Επειδή θεωρώ σημαντικό να διατηρώ τη σωστή στάση καθώς χτίζω την επιχείρησή μου, αναρρωτιόμουν πώς θα μπορούσα να το ανατρέψω αυτό και να γυρίσει προς όφελός μου. Όταν κάποιος μου έλεγε “θέλω να το σκεφτώ”, η απάντησή μου συνήθως ήταν:
– “Και πολύ καλά θα κάνεις. Είναι σημαντική απόφαση και θα πρέπει να το σκεφτείς; Πόσο καιρό χρειάζεσαι περίπου για να το σκεφτείς;”
Και μετά συνέχιζα με το υπόλοιπο σενάριο χειρισμού της συγκεκριμένης αναβολής.

Αυτό όμως, παρότι πολύ αποτελεσματικό, πάλι δεν με βοηθούσε να κρατάω τη στάση μου στο σωστό σημείο.

Η προσθήκη που έκανα σ’ αυτό, είναι η εξής. Όταν κάποιος μου λέει “θέλω να το σκεφτώ” ή “θα το σκεφτώ και θα σας τηλεφωνήσω”, λέω…

– “Και καλά θα κάνεις να το σκεφτείς. Είναι μία σημαντική απόφαση και θα σου το πρότεινα και εγώ. Άλλωστε κι εγώ θα ήθελα να το σκεφτώ. Άκουσα αυτά που μου είπες ότι θέλεις να πετύχεις και το τι έχεις κάνει στο παρελθόν από δουλειές και θα ήθελα κι εγώ λίγο χρόνο να το σκεφτώ αν μπορούμε να συνεργαστούμε. Εγώ θα χρειαστώ περίπου 1-2 μέρες… μέχρι την Παρασκευή. Εσύ πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να το σκεφτείς;”
– “Μέχρι την Παρασκευή είναι καλά.”
– “Ωραία, οπότε να προτείνω κάτι;”

Και μετά συνεχίζετε με την προώθηση σε ένα επόμενο βήμα, όπως έχω εξηγήσει σ’ αυτή την εκπαίδευση, για το πώς χειριζόμαστε τις Αντιρρήσεις και τις Αναβολές.

Εσείς, πώς χειρίζεστε την αναβολή “θέλω να το σκεφτώ;” καταφέρνοντας να διατηρήσετε τη στάση σας;

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν δεν έχετε ακούσει απόσπασμα από την εκπαίδευση για το πώς να ξεπεράσετε κάθε ερώτηση, αντίρρηση ή αναβολή, μπείτε εδώ: http://olympicmarketingsystem.com/objections

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of