Εκπαίδευση Επ’ Έργω (Live Dials)

Στο στρατό, όταν ήμουν στη σχολή δοκίμων αξιωματικών, θυμάμαι ότι είχαμε τις ώρες της θεωρητικής εκπαίδευσης και τις ώρες της πρακτικής εκπαίδευσης – ή αλλιώς της εκπαίδευσης επ’ έργω.

Όταν λέγανε εκπαίδευση επ’ έργω, εννοούσαν ότι μας εκπαίδευαν μέσα από την πράξη, δείχνοντάς μας πρακτικά πώς λειτουργούν συγκεκριμένα στοιχεία του όπλου ή του άρματός μας.

Το ίδιο συμβαίνει και στη δουλειά μας ή τουλάχιστον, αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. Όταν μιλάω με υποψηφίους και βλέπω ότι έχουν αμφιβολίες για το αν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες, τους εξηγώ ότι υπάρχει εκπαίδευση επ’ έργω, ότι δηλαδή η εκπαίδευσή τους θα γίνεται στην πράξη, οπότε θα κερδίζουν χρήματα ενώ μαθαίνουν.

Κάτι που κάνω κάθε τόσο, είναι να βάζω τους συνεργάτες μου να με ακούν πώς παίρνω τηλέφωνα. Έτσι, πρώτον βλέπουν ότι το Διαμάντι τους όντως δουλεύει και δεν κάθεται συλλέγοντας το check κάθε μήνα, δεύτερον, βλέπουν στην πράξη πώς γίνεται η δουλειά, πώς ακριβώς μιλάω στο τηλέφωνο, με τι ρυθμό παίρνω τα τηλέφωνα, πόση ώρα αφιερώνω στο κάθε τηλεφώνημα, πώς χειρίζομαι διαφορετικούς υποψηφίους κλπ και τρίτον (και σημαντικότερο ίσως), βλέπουν ότι υπάρχουν κάποιοι που μου λένε “Ναι”, κάποιοι μου λένε “Όχι” (ναι και σε εμένα λένε όχι 😛 ), κάποιοι μου λένε “θα το σκεφτώ”, “θα πρέπει να ρωτήσω τον άντρα μου” κλπ και πώς χειρίζομαι την κάθε περίπτωση.

Οπότε, αν έχετε ομάδα η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, πρώτον θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να ηγείστε αυτής της ανάπτυξης, κάνοντας πολύ προσωπική παραγωγή και δεύτερον, βάλτε τους συνεργάτες σας να σας παρακολουθούν πώς δουλεύετε. Μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε από κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι είναι άβολο, ότι βγαίνετε μπροστά και θα φανούν οι “ατέλειές” σας και ότι εκτείθεστε, αλλά αυτό χρειάζονται από εσάς οι άνθρωποί σας.

Σήμερα (Τρίτη 27/9) στις 11:30 και στις 17:30, για δύο ώρες κάθε φορά, θα ανοίξω την αίθουσα στην οποία κάνουμε τα webinar της ομάδας μου και θα κάνω live τηλεφωνήματα σε πραγματικούς υποψηφίους. Οπότε οι συνεργάτες μου θα έχουν την ευκαιρία να με παρακολουθήσουν στην πράξη πώς δουλεύω αλλά κυρίως να μάθουν πώς ακριβώς γίνεται.

Παλιότερα που το έκανα αυτό κάθε Τρίτη, είχα άτομα που μου λέγανε ότι το να παρακολουθούν αυτά τα τηλεφωνήματα τους βοήθησε να μάθουν πώς ακριβώς μιλάμε και αποτέλεσε κίνητρο στο να ξεκινήσουν και τα ίδια τη δράση και μετά από μήνες να έχουν τις πρώτες τους εγγραφές!

Κάντε το κι εσείς και πείτε μου τι αποτέλεσμα είχε!

Θα τα πούμε στην κορυφή!

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλετε να συμμετέχετε στα ζωντανά τηλεφωνήματα που θα κάνω σήμερα για την ομάδα μου, στείλτε μου μήνυμα στο facebook, για να σας στείλω το λινκ της σύνδεσης.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of