“Ναι, αλλά ψάχνω για δουλειά!”

Όταν μιλάτε με κάποιον που βρίσκεται στην ανεργία, μία χρήσιμη στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι η εξής:

Πρώτα απ’ όλα, αυτό το άτομο χρειάζεται μία δουλειά.

Οι άνθρωποι χρειάζονται χρήματα για τα βασικά της ζωής όπως ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, τρόφιμα κλπ. Όταν όλο το εισόδημά τους φεύγει, το να χτίσουν ένα μελλοντικό παθητικό εισόδημα δεν φαντάζει και ως η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους. Χρειάζεται να βρουν μία σταθερή δουλειά.

Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε; Μπορούμε να πούμε αυτό:

“Ξέρω ότι χρειάζεσαι μία δουλειά. Τώρα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βρεις μια δουλειά. Θα πρέπει να στείλεις βιογραφικά, να περάσεις από συνεντεύξεις, να ξαναπεράσεις από συνεντεύξεις, να βρεις συστατικές επιστολές, να έχεις γνωστούς, ιατρικές εξετάσεις και άλλα. Κάποιες φορές χρειάζονται αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να βρεις την επόμενή σου δουλειά.

Εδώ είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις καθώς περιμένεις να σε πάρουν τηλέφωνο και να σε ειδοποιήσουν για την επόμενη συνέντευξή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις να χτίζεις την επιχείρησή σου στο δικτυακό μάρκετινγκ όλο αυτό το διάστημα που δεν κάνεις κάτι. Μέχρι να βρεις μία δουλειά, ίσως να έχεις ήδη χτίσει ένα σημαντικό εισόδημα ώστε να μην χρειαστείς καν εκείνη τη δουλειά τελικά.”

Tom ‘Big Al’ Schreiter

Η μετάφραση και η δημοσίευση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή με την άδεια του Tom Schreiter.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of