Κάθε Μήνα Μπαίνω Μέσα (!)

Έχεις μια δουλειά, έχεις το μισθό σου, τις ώρες σου κλπ αλλά χρειάζεται να κάνεις κάτι για να αυξήσεις το εισόδημά σου. Οπότε ξεκινάς συνεργασία με μία εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ.

Ελευθερία – Ελεύθερος Χρόνος – Περισσότερα Χρήματα – Αναγνώριση – Ταξίδια – Εξέλιξη

Ναι, είναι αρκετοί λόγοι για να το κάνεις. Άλλωστε χρειάζεσαι και το συμπλήρωμα στο εισόδημά σου. Οπότε, ξεκινάς.

Δίνεις κάποια χρήματα για να κάνεις την εγγραφή σου, παίρνεις μερικά προϊόντα, κάποια έντυπα υλικά, βγάζεις κάρτες, αυξάνεις το πακέτο τηλεφωνίας για όλα τα τηλέφωνα που θα χρειάζεται να κάνεις, αγοράζεις έναν χαρτοφύλακα και μερικά καινούργια καλά ρούχα και είσαι έτοιμος/-η.

Ξεκινάς τις επαφές, κλείνεις ραντεβού, πηγαίνεις σε σπίτια, βγαίνεις για καφέδες, στέλνεις βίντεο, δίνεις μπροσούρες, ξαναπαίρνεις τηλέφωνα, κάνεις επακολουθήσεις, στέλνεις περισσότερα email, πηγαίνεις στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο, πηγαίνεις σε γειτονικές πόλεις για ραντεβού, πίνεις ακόμα περισσότερους καφέδες, κερνάς καφέδες, βγαίνεις για φαγητό με την ομάδα… και κάνεις επιτέλους την πρώτη σου ομάδα με 5 άτομα!!!

Νιώθεις ηγέτης. Νιώθεις ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται. Στο τέλος του πρώτου μήνα έχεις κερδίσει 200€! Εντάξει, σίγουρα δεν έγινες οικονομικά ανεξάρτητος. Σίγουρα δεν είναι αρκετά για να παραγγείλεις τη Ferrari ή να κλείσεις τη μεζονέτα που ήθελες, αλλά είναι μια αρχή! Άλλωστε 200€ τον πρώτο μήνα, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που βγάζει ο μέσος δικτυωτής.

Και τι κάνεις με αυτά τα 200€; Πας και αγοράσεις καινούργιες κουρτίνες ή παραγγέλνεις έπιπλα για το σπίτι ή κάτι που ήθελες από καιρό να κάνεις! Άλλωστε, αυτά τα 200€, είναι έξτρα από το μισθό που παίρνεις στη δουλειά σου, έτσι δεν είναι;!

Πάμε όμως ένα βήμα πίσω, να δούμε πόσα χρήματα κέρδισες πραγματικά. Είναι όντως 200€;! Αν υπολογίσεις όλα τα παραπάνω, (πακέτο εκκίνησης, προϊόντα, ξενοδοχεία, καφέδες, τηλέφωνα, μετακινήσεις κλπ) θα δεις ότι, για την ακρίβεια … “μπήκες μέσα”! Τα έξοδά σου ήταν πολύ περισσότερα από 200€.

Ναι, έτσι συμβαίνει. Και τον επόμενο μήνα ίσως να είναι κάπως έτσι (για τους περισσότερους).

Και θα μου πει κάποιος, τότε γιατί να ξεκινήσω κάτι τέτοιο αν είναι να “μπαίνω μέσα”;

Μην ανησυχείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνεις μέσα… σημαίνει ότι έχεις επιχείρηση!

Το δικτυακό μάρκετινγκ, είναι μία επιχειρηματική δραστηριότητα… δηλαδή είναι μια επιχείρηση. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που καταφέρνουν να κάνουν απόσβεση, την κάνουν μετά από 2-3 χρόνια… ΑΝ καταφέρουν!

Αυτό που θέλω ωστόσο να τονίσω σε αυτό το άρθρο, είναι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στο που δίνουμε τα χρήματά μας. Αυτό που λέω πάντα στους δικούς μου συνεργάτες, είναι όταν σκέφτονται να δώσουν χρήματα σε κάτι, οτιδήποτε, να βάζουν το μυαλό τους σε λειτουργία.

Σκέψου, είναι αυτό σωστή επιχειρηματική πρακτική; Αν συνεχίσω να το κάνω, θα είναι κερδοφόρο; Αν δεν είναι, ακόμα και αν το κάνουν ΟΛΟΙ, μην το κάνεις! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, απλά και μόνο επειδή το κάνουν ΟΛΟΙ! Κάντο επειδή έβαλες το μυαλό σου να σκεφτεί και ΕΣΥ (ίσως και με τη βοήθεια του προπονητή σου) αποφάσισες ότι είναι σωστό και ωφέλιμο να το κάνεις.

Οπότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κράτα σε ένα μπλοκάκι, που ξοδεύεις τι και κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα, κάνε έναν έλεγχο και υπολόγισε πόσα χρήματα ξόδεψες, πόσα κέρδισες και δες αν είσαι μέσα ή όχι. Αν είσαι, δες πώς μπορείς να είσαι περισσότερο αποτελεσματικός. Ίσως να κάνεις περισσότερες παρουσιάσεις μέσω ίντερνετ (skype, webinar, βίντεο) και να μειώσεις τις παρουσιάσεις που κάνεις σε καφετέριες. Μπορείς να συνδυάσεις να κάνεις ομαδικές παρουσιάσεις ή να καλείς κόσμο στις παρουσιάσεις που κάνει η γραμμή αναδοχής σε ξενοδοχεία.

Κάνε αυτό τον έλεγχο κάθε τόσο και δες αν μπαίνεις μέσα κάθε μήνα ή όχι. Αν μπαίνεις, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει, σημαίνει ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξεις ή ότι απλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Και ΠΡΙΝ σκεφτείς να τα παρατήσεις, συμβουλέψου κάποιον από τη γραμμή αναδοχής σου ή ακόμα και εμένα. Ίσως να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Αύξησε το εισόδημά σου, γίνει περισσότερο αποτελεσματικός, κατέγραφε τα έξοδα που κάνεις και χρησιμοποίησε εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου πιο αποδοτική.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of