“Πωλείται: Αλεξίπτωτο. Χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά, ποτέ δεν ανοίχτηκε, έχει ένα μικρό λεκέ.”Ναι, σίγουρα υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτή την αγγελία. Αλλά ποιο;

Κάποιες φορές το να κάνετε έναν υποψήφιο να αγοράσει ένα προϊόν ή να μπει σε μία επιχείρηση έχει να κάνει με το να αφαιρέσετε το ρίσκο. Αντί να στοιβάζουμε το ένα όφελος πάνω στο άλλο, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να αφαιρέσουμε το ρίσκο της αποτυχίας που ανησυχεί τους υποψηφίους.
“Όποτε συναντιούνται δύο άνθρωποι σε οποιαδήποτε επαγγελματική συναλλαγή, το ένα από τα δύο άτομα ζητάει από το άλλο να επενδύσει χρόνο ή ενέργεια και να δεχτεί κάποιο ρίσκο.”
Θέλετε να κάνετε πωλήσεις και εγγραφές ευκολότερα; Δώστε στους υποψηφίους σας σιγουριά, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο ρίσκο.
Οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν κάποιου είδους εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αντί να αναφέρετε αυτή την εγγύηση στα γρήγορα, γιατί δεν την προβάλετε περισσότερο; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε αυτή την εγγύηση για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του υποψηφίου σας και να τον βοηθήσετε να αποκτήσει τη σιγουριά που χρειάζεται.
Οπότε αν ο υποψήφιος λέει “θέλω να το σκεφτώ” ή καθυστερεί στο να πάρει μία απόφαση, δοκιμάστε να αφαιρέσετε το ρίσκο, δίνοντάς του μία λύση.
Ορίστε ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσατε να πείτε:
“Ξεκίνα σήμερα. Το μόνο που θα σου ζητήσω να κάνεις είναι να κλείνεις τέσσερα ή πέντε ραντεβού κάθε εβδομάδα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Θα κάνω εγώ τις παρουσιάσεις. Εσύ απλά θα παρακολουθείς. Και στο τέλος των τεσσάρων εβδομάδων, θα αξιολογήσουμε την πρόοδό σου. Αν είσαι ικανοποιημένος με την πρόοδο της επιχείρησής σου, συγχαρητήρια! Είσαι μέλος της ομάδας μας. Αν, μετά από όλες αυτές τις παρουσιάσεις, δεν είσαι ευχαριστημένος με το πώς πηγαίνει η επιχείρησή σου, θα σου επιστρέψω τα χρήματα της εγγραφής σου και έτσι δεν θα έχεις χάσει τίποτα!”

Όταν κερδίζετε την εμπιστοσύνη τους και τους εμπνέετε σιγουριά, έχει σαν αποτέλεσμα να αναπτύσσεται η επιχείρησή σας όλο και πιο γρήγορα! Αν θέλετε να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις και να κάνετε τους ανθρώπους να σας εμπιστεύονται γρήγορα, ακόμα και από το τηλέφωνο, τότε δείτε την ομιλία μου για τις “10 Δεξιότητες Επικοινωνίας”.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μάθετε τις 10 Δεξιότητες Που Έχουν Ανεπτυγμένες Όσοι Θεωρούνται “Χαρισματικοί” στην Επικοινωνία!

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of