Μην Είσαι Loser

Μην είσαι loser, τελείωσε αυτό που ξεκίνησες!

Αυτοί που τα παρατάνε ποτέ δεν κερδίζουν και αυτοί που κερδίζουν ποτέ δεν τα παρατάνε!

Η πραγματικότητα είναι ότι έχω παρακολουθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους στο δικτυακό μάρκετινγκ, που δεν τελειώνουν αυτό που ξεκίνησαν. Λένε ότι έχουν όλους αυτούς τους λόγους που ξεκίνησαν την επιχείρησή τους αρχικά, αλλά τι συνέβη με όλους αυτούς τους λόγους τελικά; Μια εβδομάδα αργότερα, μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και δεν μπορείς να τους βρεις με τίποτα!

Οπότε όταν λέω, “μην είσαι loser, τελείωσε αυτό που ξεκίνησες!” δεν σε κρίνω σαν άτομο. Απλά λέω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που παραιτούνται από τόσα πολλά πράγματα.

Όταν ξεκινήσατε την επιχείρησή σας στο δικτυακό μάρκετινγκ, είχατε τους λόγους σας, οπότε εστιαστείτε σε αυτό.
Γιατί ξεκινήσατε;
Ποιος ήταν ο λόγος σας, για να δώσετε χρήματα για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;
Συνειδητοποιείτε ότι ξεκινάτε όντως μία επιχείρηση;
Δεν είναι ότι απλά “μπαίνετε” κάπου. Δεν μ’αρέσει καθόλου όταν ακούω κάποιους να λένε “Μπήκες και εσύ σε εκείνη την εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ;” Δεν μπαίνετε σε κάποιο σύλλογο, δεν μπαίνετε σε κάποια ομάδα, δεν μπαίνετε σε μία εκδήλωση· αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι ότι ξεκινάτε μία επιχείρηση.

Τώρα, σίγουρα πολλοί τα παρατάνε από διάφορα. Τα παιδιά ειδικά τα παρατάνε από αθλήματα, από δραστηριότητες, από μαθήματα, από πολλά πράγματα. Αν όμως κάνουν το ίδιο και οι γονείς, δίνουν το λάθος παράδειγμα στα παιδιά τους.

Οπότε, αυτό που πάντα χρειάζεται να θυμόμαστε, είναι ότι όλοι παρατηρούν όλα όσα κάνουμε. Ειδικά οι άνθρωποι τους οποίους εκτιμούμε πραγματικά και οι άνθρωποι που αγαπάμε. Μας κοιτάνε. Μας βλέπουν να ξεκινάμε αυτή την επιχείρηση.

Οπότε, γιατί την ξεκινήσατε;
Ήταν επειδή θέλατε να κερδίσετε έξτρα χρήματα;
Ήταν επειδή θέλατε να αφήσετε τη δουλειά σας;
Ήταν επειδή θέλατε να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας;
Ήταν επειδή θέλατε να δουλεύετε από το σπίτι μαζί με τα παιδιά σας;
Αυτό που συχνά λέω είναι ότι το δικτυακό μάρκετινγκ δίνει στα παιδιά, πίσω τους γονείς τους. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί αν δεν ολοκληρώσετε αυτό που ξεκινήσατε.

Τι είναι αυτό που θέλατε λοιπόν;
Θέλατε χρόνο με τα παιδιά σας;
Θέλατε να ταξιδεύετε;
Θέλατε το σπίτι των ονείρων σας;
Θέλατε καινούργιο αυτοκίνητο;
Θέλατε να βοηθήσετε άλλους ή να κάνετε κάποιες φιλανθρωπίες;
Θέλατε να βάλετε χρήματα στην άκρη για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;
Ποιο ήταν το “γιατί” σας όταν ξεκινήσατε σε αυτή τη δουλειά;

Σε αυτό χρειάζεται να εστιάσετε. Και αν το γράψετε σε ένα χαρτί και το κοιτάτε κάθε μέρα, θα σας κάνει να μην τα παρατήσετε όταν θα νιώθετε ότι θέλετε να τα παρατήσετε.

Ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά για περισσότερα από 14 χρόνια. Ξέρετε πόσες φορές ένιωσα ότι θέλω να τα παρατήσω; Εκατοντάδες φορές! Ξέρετε πόσες φορές τα παράτησα; Μερικές φορές. Αλλά τουλάχιστον την ίδια ημέρα που τα παράτησα, ανέβηκα πάλι στο όχημα και συνέχισα να προχωράω!
Πώς το έκανα αυτό; Επικοινώνησα με κάποιον που μπορούσε να με ανεβάσει. Το καλό με αυτή τη δουλειά, είναι ότι υπάρχουν τέτοια άτομα γύρω σας. Αν μία μέρα είστε πεσμένοι, καλέστε τον ανάδοχό σας, καλέστε τον μέντορά σας, καλέστε κάποιον που θα σας φέρει στα λογικά σας πάλι και που θα σας θυμίσει το λόγο που ξεκινήσατε εξαρχής.

Όταν λέτε ότι το κάνετε για τα παιδιά σας, να σας ρωτήσω κάτι… θα δεχόσασταν μια σφαίρα για τα παιδιά σας; Εγώ ξέρω ότι θα έμπαινα μπροστά σε μια σφαίρα για να προστατέψω τα παιδιά μου. Οπότε, θα δεχόσασταν μία σφαίρα για τα παιδιά σας; 
Ναι;

Να σας ρωτήσω τότε, θα δεχόσασταν ένα “όχι” για τα παιδιά σας; 

Ξέρω ότι πολλές φορές τα “όχι” μπορεί να πονάνε, ειδικά όταν σας λένε “όχι δεν θέλω να ξεκινήσω μια δουλειά μαζί σου” ή “όχι δεν θα αγοράσω τα προϊόντα σου”, αλλά η ερώτησή μου είναι… θα δεχόσασταν ένα “όχι” για τα παιδιά σας
Θα δεχόσασταν δέκα “όχι” για τα παιδιά σας;
Θα δεχόσασταν εκατό “όχι” για τα παιδιά σας;

Πόσα “όχι” θα χρειαζόντουσαν για να σας βγάλουν εκτός δουλειάς, την οποία όπως λέτε την κάνετε για τα παιδιά σας;

Αν θα δεχόμουν μία σφαίρα για τα παιδιά μου, σίγουρα θα δεχόμουν ένα εκατομμύριο “όχι”! Δεν υπάρχει αριθμός απορρίψεων όπου να πω ότι “αρκετά ως εδώ, τα παιδιά μου δεν αξίζουν τόσο πολύ για εμένα, ώστε να δέχομαι και άλλα ‘όχι’!”

Άρα λοιπόν, μην είστε loser! Να είστε νικητές! Οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ! Μην τα παρατήσετε από την επιχείρησή σας στο δικτυακό μάρκετινγκ!

Θα έχετε πολλούς που θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν, πολλούς που θα σας αμφισβητήσουν και αυτό γιατί πηγαίνετε ενάντια στο ρεύμα. Το 97% του πληθυσμού, όταν σταματάει να εργάζεται, εξαρτάται από φίλους, συγγενείς ή από το κράτος για να το φροντίσει. Μόνο το 3% θα βγει στη σύνταξη και θα είναι ανεξάρτητο. Θέλετε να είστε στο 97% ή στο 3%; Αν θέλετε να είστε στο 3%, δείτε το κάνει το 97% του πληθυσμού και κάντε ακριβώς το αντίθετο. Μην τους αφήσετε να σας σύρουν πίσω, στο μέρος από το οποίο προσπαθείτε να φύγετε.

Ξανά, μην είστε loser, μην τα παρατήσετε ποτέ, μην παραιτηθείτε από την επιχείρησή σας.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of