Τι Να Πείτε σε Αγενείς Υποψηφίους

Κάποιοι υποψήφιοι έχουν συντριβεί από την κοινωνία, έχουν ξεζουμιστεί από τους εργοδότες τους, έχουν “φάει ξύλο” από τα πεθερικά τους και απλά περιμένουν να πεθάνουν. Είναι τόσο αρνητικοί … που απλά μισούν τα πάντα. Τίποτα δεν είναι εφικτό για αυτούς.

Ερώτηση: “Θέλουμε κάποιον τέτοιον στην ομάδα μας;” Πιθανόν όχι.

Στην καριέρα μας θα χρειαστεί να στρατολογήσουμε προσωπικά μόνο μερικούς ανθρώπους. Αυτό το αρνητικό άτομο, δεν χρειάζεται να είναι ένας από αυτούς που θα στρατολογήσουμε. Υπάρχουν άφθονοι, καλύτερης ποιότητας, υποψήφιοι που ψάχνουν για μία ευκαιρία.

Δεν θέλουμε να αφιερώσουμε πέντε χρόνια για να βοηθήσουμε να επαναπρογραμματιστεί ο εγκέφαλος των αρνητικών υποψηφίων. Αυτά θα ήταν πέντε χαμένα χρόνια, χρόνια τα οποία θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε για να βρούμε καινούργιους και καλύτερους υποψηφίους. 

Οπότε τι μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους αρνητικούς υποψηφίους; Ας περιορίσουμε αυτά που θα πούμε σε κάτι τέτοιο, “Έχει δίκιο.” Και μετά να προχωρήσουμε στον επόμενο υποψήφιο.

Τώρα, ένα περίεργο φαινόμενο συμβαίνει. Όταν κυνηγάμε του ανθρώπους, είναι διστακτικοί. Ωστόσο, όταν δεν τους θέλουμε, έχουν την τάση να έλκονται περισσότερο σε εμάς και στην ευκαιρία μας. Περίεργο.

Τώρα, αυτοί οι αρνητικοί υποψήφιοι θα προσελκυθούν σε εμάς επειδή αρνούμαστε να διαφωνήσουμε μαζί τους; Ελπίζουμε όχι. Δεν θέλουμε να πάθουμε κατάθλιψη, δουλεύοντας με αυτούς τους ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ας εξοικονομήσουμε το χρόνο μας και ας τον αφιερώσουμε με θετικούς υποψηφίους, που ψάχνουν λόγους για να κάνουν την ευκαιρία μας να δουλέψει για αυτούς.

Tom ‘Big Al’ Schreiter

Η μετάφραση και η δημοσίευση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή με την άδεια του Tom Schreiter.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of