Έχεις Αμφιβολίες; Καλωσήθρες στο Club!

Θαυμάζουμε όλοι συνήθως αυτούς που ξεκινάνε κάτι και καταφέρνουν να πετύχουν γρήγορα χτίζοντας τεράστιες ομάδες. Ανθρώπους που δεν σταματάνε σε τίποτα. Βάζουν το κεφάλι κάτω, δουλεύουν σκληρά και πετυχαίνουν μεγάλους στόχους. Είναι το πρότυπο που μας περνάνε συνήθως· το πρότυπο αυτού που πέτυχε γρήγορα.

Φυσικά θαυμάζουμε και αυτούς που δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να αγωνίζονται και τα κατάφεραν αρκετά αργότερα. Με αυτούς ίσως ταυτίζονται οι περισσότεροι.

Το κοινό που έχουν και οι μεν και οι δε ωστόσο, πέρα από ότι τα κατάφεραν, είναι οι αμφιβολίες. Όσο και αν λάμπουν τα φώτα της επιτυχίας, της σκηνής και των μεγάλων εισοδημάτων, βαθιά μέσα τους όλοι αυτοί ξέρουν τι πέρασαν για να φτάσουν εκεί!

Έκαναν πολλές προσεγγίσεις, πολλές προσκλήσεις, πολλές παρουσιάσεις, δέχτηκαν πολύ αρνητισμό, απόρριψη, αντιρρήσεις… αλλά αυτό που τους καταβάλλει περισσότερο είναι οι αμφιβολίες. Η αυτο-αμφισβήτηση. Μήπως τελικά δεν μπορώ να τα καταφέρω; Μήπως αυτή η δουλειά δεν είναι για εμένα; Μήπως να κάνω κάτι άλλο; Μήπως οι “άλλοι” είναι καλύτεροι από εμένα; Μήπως οι “άλλοι” είναι πιο τυχεροί από εμένα; Μήπως δεν είμαι αρκετά καλός για αυτή τη δουλειά; Μήπως είμαι πολύ αναβλητικός και δεν θα μπω στη δράση ποτέ; Μήπως να γυρίσω στην παλιά μου δουλειά; Μήπως…;

Αυτή η αυτο-αμφισβήτηση, αυτές οι αμφιβολίες, είναι που σκοτώνουν τους περισσότερους δικτυωτές και είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που χρειάζεται να ξεπεράσουμε για να φτάσουμε στους στόχους μας.

Οι αμφιβολίες δεν είναι όμως αποκλειστικό φαινόμενο στη δουλειά του δικτυακού μάρκετινγκ. Και σαν γονείς έχουμε τις αμφιβολίες μας για το αν κάνουμε το σωστό. Και σαν σύντροφοι το ίδιο.

Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, όσο “εύκολα” και αν φαίνεται ότι πέτυχαν κάτι.

Αν λοιπόν έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας, για τα προϊόντα/υπηρεσίες σας, για την εταιρία σας, για τον κλάδο κλπ, καλωσήρθατε στο club! Όλοι μας έχουμε. Γίνετε ξεκάθαροι με το τι θέλετε να πετύχετε, αποφασίστε ακριβώς το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να το πετύχετε αυτό και μετά αποφασίστε να πληρώσετε αυτό το τίμημα.

Και όταν έρθουν οι αμφιβολίες και η αυτο-αμφισβήτηση, δείτε τι μπορείτε να μάθετε για τον εαυτό σας και τι είναι αυτό που σας λείπει για να πιστέψετε περισσότερο ότι μπορείτε.

Μην πτοείστε. Συνεχίστε τη δράση (ή ξαναξεκινήστε τη δράση). Και μην τα παρατήσετε, μέχρι να φτάσετε εκεί. Γιατί αξίζει! Μπορεί να μην έρθει με πολλές φανφάρες και πανηγύρια. Μπορεί να μην είναι κανείς εκεί να σας χειροκροτήσει, αλλά θα ξέρετε μέσα σας τι χρειάστηκε να ξεπεράσετε για να φτάσετε εκεί! Και γι’ αυτό αξίζει!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

“Μπορείτε να πάρετε την καλύτερη προσπάθεια από τους άλλους όχι ανάβοντας μια φωτιά από κάτω τους, αλλά χτίζοντας μία φωτιά μέσα τους.” – Bob Nelson
http://greekcoach.blogspot.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of