Πώς να Καλλιεργήσετε Σπουδαίες Σχέσεις

Ας δούμε μερικούς τρόπους για το πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε σπουδαίες σχέσεις. Είναι ίσως ένα θέμα που δεν σχετίζεται άμεσα με το Δικτυακό Μάρκετινγκ ωστόσο, η ανάπτυξη της επιχείρησής μας βασίζεται στο χτίσιμο σπουδαίων σχέσεων, όπως και η ευτυχία μας βασίζεται σε αυτό.

Πρώτον, κάντε μια προσπάθεια να είστε ευτυχισμένοι και να καλλιεργήσετε σπουδαίες σχέσεις, σε όλη σας τη ζωή. Αυτό ίσως είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας και θα σας πω γιατί το να ζείτε μία καλή ζωή γεμάτη από σπουδαίες σχέσεις είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

Το 85% της ευτυχίας και της χαράς στη ζωή, σχετίζεται με άλλους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει φυσικά επίσης, ότι 85% των απογοητεύσεων και των προβλημάτων στη ζωή σας, σχετίζεται με άλλους ανθρώπους. Για να μπορέσετε να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να εστιάσετε στο να χτίσετε σπουδαίες σχέσεις, με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τώρα, ένα σημαντικό μέρος του να ζείτε μια υπέροχη ζωή, είναι να θυμάστε ότι οι σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο στης υγείας και της ευτυχίας. Εφαρμόστε τον “χρυσό κανόνα” σε όλες τις σχέσεις σας. Κάντε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σας. Φερθείτε στους άλλους με ευγένεια, καλοσύνη και σεβασμό, ακριβώς όπως θα θέλατε να φερθούν και σε εσάς. Όταν εφαρμόσετε το “χρυσό κανόνα”, δεν θα σας βοηθήσει μόνο να είστε ευτυχισμένοι με το να είστε καλοί στους άλλους, αλλά θα βοηθήσει και τους άλλους να είναι ευτυχισμένοι.

Ο κρίσιμος παράγοντας σε κάθε σχέση είναι η μεταβλητή του χρόνου. Όσο περισσότερο χρόνο επενδύετε για να είστε ευτυχισμένοι σε μία σχέση, τόσο πιο σημαντική γίνεται αυτή η σχέση και στους δυο σας. Βεβαιωθείτε ότι θα αφιερώνετε τον περισσότερο σας χρόνο με τους ανθρώπους που είναι οι πιο σημαντικοί στη ζωή σας. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε με τους ανθρώπους που νοιάζεστε, τόσο πιο ευτυχισμένοι, υγιείς και ολοκληρωμένοι θα είστε σαν άτομο.

Στις σχέσεις σας με τους άλλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εξής τεχνική, ειδικά όταν νιώθετε ανυπόμονοι ή θυμωμένοι για οποιονδήποτε λόγο: Φανταστείτε ότι ο άλλος έχει πολύ λίγο χρόνο ακόμα για να ζήσει και ότι εσείς είστε το μόνο άτομο που το γνωρίζει αυτό. Τι θα κάνατε διαφορετικά;
Φερθείτε σε κάθε άτομο, σαν να κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο. Φερθείτε σε κάθε άτομο, σαν να είχε πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Να είστε συμπονετικοί και φιλικοί ακόμα και όταν δεν έχετε όρεξη να το κάνετε.

Διαρκώς να βρίσκετε τρόπους για να κάνετε τους άλλους να νιώθουν σημαντικοί. Βρείτε τρόπους για να εκφράσετε την εκτίμηση και το θαυμασμό σας. Βρείτε τρόπους για να εκφράσετε επιδοκιμασία και επαίνους. Βρείτε τρόπους για να αναγνωρίσετε τα ξεχωριστά στοιχεία του χαρακτήρα τους και τις προσπάθειες που κάνουν. Κάντε ένα βήμα παραπάνω, για να φέρετε λίγη λιακάδα στη ζωή του ανθρώπου που συναντάτε.

Βλέπετε, είστε σχεδιασμένοι συναισθηματικά με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Όποτε κάνετε κάτι για να κάνετε κάποιον ή κάποια να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του ή τον εαυτό της, τότε αυτομάτως νιώθετε κι εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας. Κάθε φορά που ανεβάζετε την αυτοεκτίμηση κάποιου άλλου, τότε ανεβαίνει και η δική σας η αυτοεκτίμηση. Όποτε κάνετε άλλους να νιώθουν σημαντικοί, τότε νιώθετε κι εσείς πιο σημαντικοί.

Ζήστε τη ζωή σας σαν να είχατε 6 μήνες ακόμα ζωής. Να είστε με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε περισσότερο. Κάντε τα πράγματα που θέλετε πραγματικά να κάνετε. Καλλιεργήστε σπουδαίες σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Εφαρμόστε το “χρυσό κανόνα” με όποιον έρχεστε σε επαφή και τέλος, να είστε ευτυχισμένοι και να ζήσετε μία ζωή για την οποία οι άνθρωποι θα σας θυμούνται.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

ΥΓ: Αν θέλετε να μάθετε τις 10 δεξιότητες επικοινωνίας, τότε δείτε αυτό το βίντεο

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of