Πώς Να Διαμορφώσετε το Χαρακτήρα σας

Ο χαρακτήρας ενός ατόμου είναι ο βαθμός με τον οποίο ζει τη ζωή του σύμφωνα με τις σημαντικές αξίες της ζωής του. Κάποιος που του λείπει ο χαρακτήρας, είναι αυτός που συμβιβάζει τις σημαντικότερες αξίες για χάρη χαμηλότερης αξίας σκοπιμότητες ή αυτός που δεν έχει καθόλου αξίες.

Η προσκόλλησή σας σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστό και αληθές, είναι το πραγματικό μέτρο του ατόμου που έχετε γίνει μέχρι σήμερα. Σκεφτείτε το. Πως θα περιέγραφε κάποιος το χαρακτήρα σας;

Καθορίστε Τι Σημαίνει Για Εσάς η Λέξη “Υπεροχή”
Ας πούμε ότι μία από τις αξίες σας είναι η “υπεροχή”. Ο ορισμός της λέξης υπεροχή θα μπορούσε να είναι, “Υπεροχή σημαίνει ότι θέτω πολύ υψηλά πρότυπα για τον εαυτό μου σε όλα όσα κάνω. Κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε κατάσταση και υπό όλες τις συνθήκες. Συνεχώς προσπαθώ να είμαι καλύτερος στη δουλειά μου και σαν άτομο στις σχέσεις μου. Αναγνωρίζω ότι η υπεροχή είναι ένα δια βίου ταξίδι και εργάζομαι καθημερινά για να γίνω όλο και καλύτερος σε οτιδήποτε κάνω.”

Οργανώστε Τις Δράσεις Σας
Με ένα ορισμό σαν αυτόν, έχετε μία ξεκάθαρη αρχή οργάνωσης για τις δράσεις σας. Έχετε ορίσει ένα πρότυπο με βάση το οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε τη συμπεριφορά σας. Έχετε δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις. Έχετε μία ράβδο μέτρησης σύμφωνα με την οποία μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας σε οτιδήποτε κάνετε. Μπορείτε συνεχώς να βαθμολογείτε τις δραστηριότητές σας με όρους “περισσότερο” ή “λιγότερο”. Έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο για να στοχεύσετε και να οργανώσετε τη δουλειά σας γύρω από αυτόν.

Αποφασίστε Τι Θέλετε Για Την Οικογένειά Σας
Είναι το ίδιο με όλες τις άλλες αξίες σας. Αν η αξία σας είναι η οικογένειά σας, θα μπορούσατε να την ορίσετε ως, “Οι ανάγκες της οικογένειάς μου έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων θεμάτων. Όποτε χρειάζεται να επιλέξω ανάμεσα στην ευτυχία, την υγεία και την ευημερία ενός μέλους της οικογένειάς μου και οποιουδήποτε άλλου θέματος, η οικογένειά μου έρχεται πάντα πρώτη.”

Μείνετε Εστιασμένοι
Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, γίνεται ευκολότερο να επιλέξετε. Η οικογένειά σας έρχεται πρώτη. Μέχρι να ικανοποιήσετε πλήρως τις ανάγκες της οικογένειάς σας, καμία άλλη χρονική απαίτηση δεν θα σας οδηγήσει εκτός πορείας σε δραστηριότητες χαμηλότερης αξίας.

Διαμορφώστε Το Δικό Σας Χαρακτήρα
Αυτό που είναι υπέροχο σχετικά με την διευκρίνιση των αξιών σας είναι ότι σας επιτρέπει να πάρετε τον έλεγχο της ανάπτυξης και της διαμόρφωσης του χαρακτήρα σας. Όταν οι αξίες σας και οι στόχοι σας, όταν η εσωτερική και η εξωτερική σας ζωή είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση, νιώθετε υπέροχα με τον εαυτό σας. Απολαμβάνετε υψηλή αυτοεκτίμηση. Η αυτοπεποίθησή σας πετάει στα ύψη.

Όταν πετυχαίνετε απόλυτη εξίσωσή ανάμεσα στις αξίες και στους στόχους σας, τότε νιώθετε δυνατοί, χαρούμενοι και πλήρως ολοκληρωμένοι ως άτομα. Αναπτύσσετε ένα είδος θάρρους, που σας κάνει απόλυτα άφοβους στο να παίρνετε αποφάσεις και να αναλαμβάνετε δράση. Όλη σας η ζωή βελτιώνεται όταν αρχίζετε να ζείτε τη ζωή σας σύμφωνα με τις αξίες που θαυμάζετε περισσότερο.

Αντικείμενο Δράσης
Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε αυτές τις ιδέες άμεσα σε δράση:

Πρώτον, δημιουργήστε μία ξεκάθαρη, γραπτή περιγραφή των αξιών σας και του τι σημαίνουν για εσάς. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, αποφασίστε να ζείτε σύμφωνα με τον ορισμό που δώσατε.

Δεύτερον, πειθαρχήστε τον εαυτό σας να ζει σε απόλυτη εναρμόνιση με τις αξίες, τις αρετές και τα χαρακτηριστικά τα οποία είναι σημαντικά για εσάς. Αυτό είναι κλειδί για το χαρακτήρα.

Brian Tracy 

ΥΓ 1: Η μετάφραση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή
ΥΓ 2: Αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε ποιες είναι οι πιο σημαντικές αξίες για εσάς, καθώς και να τις ορίσετε ξεκάθαρα, τότε αποφασίστε να ξεκινήσετε προσωπική προπόνηση μαζί μου. Είναι μία από τις πρώτες ασκήσεις που κάνω. Μάθετε πώς να ξεκινήσετε μαζί μου, μπαίνοντας εδώ: http://greekcoach.blogspot.gr/p/blog-page_8143.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of