Την Επόμενη Φορά που θα Θελήσετε να Ανεβάσετε τα Προβλήματά σας Σκεφτείτε Αυτό

Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: άνθρωποι που χρειάζονται κάποιον άλλον για να ξεφορτώσουν επάνω του τους πονοκεφάλους τους και άνθρωποι που συλλέγουν τους πονοκεφάλους των άλλων.

Όταν λέω πονοκεφάλους, εννοώ μικρές μάχες που δίνετε, που ίσως σας φαίνονται σημαντικές εκείνη τη στιγμή, αλλά αν δείτε την ευρύτερη εικόνα, γίνονται ασήμαντες. Μπορεί να χάσατε έναν πελάτη, να μην κλείσατε μία συμφωνία που περιμένατε ή κάποιοι από τους συνεργάτες σας να μην απαντούν στο τηλέφωνο. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά και έντονα, αλλά ένα μήνα από τώρα, θα έχετε ανακάμψει. Θα έχετε προσαρμοστεί. Θα έχετε προχωρήσει.

Οπότε, όταν δίνετε αυτούς τους πονοκεφάλους σε κάποιον άλλον, απλά να έχετε στο νου σας αυτό. Δεν είναι ότι θα πρέπει να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιον όταν το έχετε ανάγκη· το θέμα είναι να είστε διακριτικοί και να έχετε επίγνωση του τι κάνετε. Πόσες φορές έχετε βγάλει το πρόβλημά σας σε κάποιον άλλον μέσω των πράξεων σας ή της διάθεσής σας και το μετανιώσατε αργότερα; Πόσες φορές σας συνέβη κάτι τέτοιο;

Πάντα είχα την ικανότητα να γυρνάω στο σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα και να μπορώ να τα αφήσω όλα πίσω μου για την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου δεν είχε αυτή την ικανότητα και ίσως γι’ αυτό με έχει επηρεάσει τόσο πολύ. Αλλά ενώ ο πατέρας μου δεν μπορούσε να το κάνει, η μητέρα μου μπορούσε. Πολύ καλά μάλιστα. Ίσως να έχετε κι εσείς κάποιον τέτοιον στην οικογένεια σας. Κάποιον που να κρατάει την ηρεμία στο σπίτι κατά κάποιο τρόπο.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, υπάρχει ένας μεγάλος λόγος που διαχωρίζω αυτά τα πράγματα από την οικογενειακή μου ζωή: γιατί αυτοί είναι που μου έχουν επιτρέψει να δουλεύω τόσο σκληρά. Η γυναίκα μου ειδικά, μου έχει δώσει την ελευθερία να έχω αυτή τη ζωή. Χωρίς την αγάπη της, δεν θα είχα τίποτα από όλα αυτά. Είναι εντελώς απρεπές να δείξω ασέβεια στην αγάπη της και να μεταφέρω τους πονοκεφάλους μου στο σπίτι.

Η γκρίνια είναι κάτι γα το οποίο έχω μηδενική ανοχή. Αν έχετε τον έλεγχο από κάτι, τότε έχετε και την ικανότητα να το διορθώσετε. Ποιο είναι το νόημα να γκρινιάζετε; Αξιολογήστε το πρόβλημα, βρείτε τη λύση και μπείτε στην επίθεση.

Υπήρξαν αμέτρητες φορές που ήθελα να γκρινιάξω όταν γυρνούσα σπίτι και μάλιστα για πολύ σημαντικά θέματα. Αλλά τη στιγμή που περνούσα την πόρτα του σπιτιού, έπρεπε να ξεπληρώσω την υπέροχη οικογένειά μου που μου έδωσε την ευκαιρία να μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει, κλείνοτας όλα αυτά τα προβλήματα έξω και βάζοντας μία διαφορετική ταχύτητα.

Ακούω τους άλλους ανθρώπους. Μου αρέσει πολύ να ακούω τους πονοκεφάλους τους και να προσπαθώ να βρω μία λύση. Αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μοιραστώ μαζί σου τον δικό μου πονοκέφαλο. Και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε άνθρωπο. Ακούστε περισσότερο απ’ όσο μιλάτε. Κάντε μία συνειδητή προσπάθεια να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που σας κάνουν οι άνθρωποι που είναι γύρω σας. Σιγουρευτείτε επίσης ότι η ευθύνη σταματάει σε εσάς. Αυτά είναι τα σημεία από τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε και από εκεί και πέρα, μπορείτε να πάτε μόνο προς τα μπροστά. Σας το υπόσχομαι!

Gary Vaynerchuk

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of