Στρατολογώντας “Φτασμένους” Δικτυωτές

Πιθανόν να βρω το μπελά μου με αυτό το άρθρο…

Οι ειδικοί μου λένε ότι σχεδόν όλη η στρατολόγηση στο δικτυακό μάρκετινγκ σήμερα γίνεται μέσα στον ίδιο τον κλάδο. Ωστόσο, το βρίσκω πολύ δύσκολο να βρω κάποιον να παραδεχτεί ότι προσπαθεί να στρατολογήσει άλλους δικτυωτές. Λένε ότι είναι ανήθικο και ίσως να έχουν και δίκιο.
Αν είστε ανοιχτοί στο να στρατολογήσετε άτομα μέσα από τον κλάδο μας, εδώ είναι μία καλή στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
“Πουλήστε” στον υποψήφιό σας το πως εσείς (όχι η εταιρία σας), θα τους βοηθήσετε προσωπικά να πετύχουν. Εξηγήστε πώς ΕΣΕΙΣ θα τους δώσετε εκπληκτική υποστήριξη!
Οι περισσότεροι δικτυωτές τα παρατάνε από τη δουλειά μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι εξαιτίας της ελλειπούς υποστήριξης από τη γραμμή αναδοχής. Αυτό είναι το πρόβλημα που χρειάζεται να λύσετε.
Μην κακολογείτε το πλάνο αμοιβών, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τη διοίκηση ή οτιδήποτε άλλο της τωρινής τους εταιρίας. Απλά δώστε τους να καταλάβουν ότι είστε ένας καλός ηγέτης και ότι θα είστε εκεί για να τους βοηθήσετε, να τους εκπαιδεύσετε και να τους υποστηρίξετε. (Φυσικά θα πρέπει μετά να τηρήσετε την υπόσχεσή σας.)
Όταν τηλεφωνείτε σε άλλους δικτυωτές, μία ερώτηση που μπορείτε να κάνετε για να δείτε αν έχετε έναν κατάλληλο υποψήφιο είναι η εξής:
“Είσαι απόλυτα χαρούμενος/ικανοποιημένος εκεί που είσαι αυτή τη στιγμή;”

Αν πει όχι, συνεχίστε με αυτό:
“Θα μελετούσες το ενδεχόμενο να αλλάξεις εταιρία είτε τώρα ή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον;”

Αν προσεγγίζετε δικτυωτές, με ποιο τρόπο το κάνετε συνήθως; Ποια γλώσσα χρησιμοποιείτε και τι μέσο;

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις μαζί μου, αυτή τη στιγμή ψάχνω έμπειρους δικτυωτές που είναι ανοιχτοί να κάνουν μία αλλαγή τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Δες αυτό: http://tinyurl.com/workwitharampatzis

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of