Να Είστε Προετοιμασμένοι Να Δουλέψετε Σκληρά και Πολύ

Δεν πρόκειται να αναπτύξετε αυτοπειθαρχία εκτός και αν είστε προετοιμασμένοι να βάλετε την προσπάθεια που οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να βάλουν. Η φυσική τάση του μέσου δικτυωτή είναι να κάνει την ελάχιστη απαιτούμενη εργασία και να ψάχνει συντομεύσεις. Θα δημιουργήσετε διαρκή επιτυχία μόνο αν πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και πληρώσετε το τίμημα συνεχούς σκληρής δουλειάς που απαιτείται, για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Ο συμπαντικός νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος λέει: “Για κάθε αποτέλεσμα, υπάρχει μία συγκεκριμένη αιτία ή μία σειρά αιτιών.” Για να αποφασίσετε πόση επιτυχία θέλετε να έχετε στον τομέα σας, υπολογίστε πόση προσπάθεια θα πρέπει να βάλετε και μετά δουλέψτε πληρώνοντας το τίμημα. Η επιτυχία είναι πάντα το αποτέλεσμα αυτών που εσκεμμένα, συνειδητά και συνεχώς κάνετε μέρα με τη μέρα. Δεσμευτείτε να δουλέψετε πιο σκληρά από ποτέ και θα οδηγηθείτε στο σωστό μονοπάτι.

Μπορείτε επίσης ενισχύσετε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας αν αποφασίσετε να μάθετε από τους ειδικούς και τους πετυχημένους αντί να κάνετε όλα τα λάθη μόνοι σας. Αναζητήστε ιδέες και συμβουλές από ανθρώπους που είναι ήδη πολύ πετυχημένοι στον τομέα σας. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει χρόνια σκληρής δουλειάς αν είστε έξυπνος και οξύνους. Κάντε μία ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα γίνετε δια βίου μαθητές του επαγγέλματός σας και μετά συνεχίστε να εφαρμόζετε αυτά που μαθαίνετε. Ποτέ μην σταματάτε να μαθαίνετε και να κάνετε όλο και περισσότερα.

“Υπάρχουν μόνο τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία. Πρώτον, αποφασίστε ακριβώς τι θέλετε στη ζωή σας. Δεύτερον, καθορίστε το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε τα πράγματα που θέλετε. Και τρίτον, και το πιο σημαντικό, αποφασίστε να πληρώσετε αυτό το τίμημα.”

– H.L. Hunt, θρυλικός επιχειρηματίας και αυτο-δημιούργητος δισεκατομμυριούχος 

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of