Ασκήστε Πίεση στον Εαυτό σας


Η πρώτη προϋπόθεση της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσετε όλες σας τις φυσικές και νοητικές δυνάμεις σε ένα πρόβλημα, αδιάκοπα και ακατάβλητα.
– Thomas Edison

Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους που περιμένουν να έρθει κάποιος και να τους δώσει κίνητρο για να γίνουν αυτό που θα ήθελαν να είναι. Το πρόβλημα είναι ότι, σε αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν ομάδες διάσωσης.

Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν το λεωφορείο σε έναν δρόμο από όπου δεν περνάνε λεωφορεία. Έτσι, αν δεν πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και δεν πιέσουν τον εαυτό τους, θα συνεχίσουν να περιμένουν άδικα για πάντα. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, άλλωστε.

Μόνο ένα 2% των ανθρώπων μπορεί να εργαστεί εξ ολοκλήρου χωρίς επιτήρηση. Τους αποκαλούμε «ηγέτες». Τέτοιοι άνθρωποι είστε γεννημένοι να γίνετε.

Καθήκον σας είναι να αποκτήσετε τη συνήθεια να πιέζετε τον εαυτό σας και να μην περιμένετε κάποιον άλλο να το κάνει για σας. Πρέπει να διαλέξτε μόνοι σας τις δικές σας σημαντικές και μεγάλες εργασίες που χρειάζεται να ολοκληρώσετε κάθε μέρα και μετά να αναγκάσετε τον εαυτό σας να τις κάνει κατά σειρά προτεραιότητας και σπουδαιότητας.

Τα στάνταρ που θέτετε στη δουλειά και τη συμπεριφορά σας θα πρέπει να είναι υψηλότερα από εκείνα που θα μπορούσε να θέσει οποιοσδήποτε άλλος για σας. Δείτε το σαν παιχνίδι να ξεκινάτε λίγο νωρίτερα, να εργάζεστε λίγο σκληρότερα και να μένετε λίγο αργότερα. Να αναζητάτε πάντα τρόπους να κάνετε «το κάτι παραπάνω», να παράγετε λίγο περισσότερο από αυτά που πληρώνεστε να κάνετε.

Η αυτοεκτίμησή σας, ο πυρήνας της προσωπικότητάς σας, έχει οριστεί από τον ψυχολόγο Nathaniel Brandon ως «η υπόληψή σας με όσα κάνετε ή παραλείπετε να κάνετε». Το ευχάριστο είναι ότι αισθάνεστε υπέροχα με τον εαυτό σας όταν τον πιέζετε να βάλει τα δυνατά του, όποτε πάτε πέρα από το σημείο όπου ένας μέσος άνθρωπος κανονικά θα τα παρατούσε.

Φανταστείτε κάθε μέρα ότι μόλις λάβατε ένα επείγον μήνυμα και ότι πρέπει να φύγετε από την πόλη σας αύριο για έναν ολόκληρο μήνα. Αν χρειαζόταν να φύγετε για έναν μήνα, τι θα φροντίζατε οπωσδήποτε να διεκπεραιώστε πριν από την αναχώρησή σας; Ό,τι και αν είναι αυτό, καταπιαστείτε μαζί του τώρα αμέσως.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πιέζουν διαρκώς τον εαυτό τους για να έχουν υψηλές επιδόσεις. Οι αποτυχημένοι χρειάζονται καθοδήγηση, επιτήρηση και πίεση από τους άλλους.

Ένας σπουδαίος τρόπος για να υπερβείτε την αναβλητικότητα είναι να δουλεύετε σαν να είχατε μόνο μία μέρα διαθέσιμη για να ξεμπερδέψετε με όλες σας τις εκκρεμότητες, προτού λείψετε για έναν μήνα ή φύγετε σε διακοπές. Ασκώντας την πίεση στον εαυτό σας, καταφέρνετε να κάνετε περισσότερα πράγματα, καλύτερα και γρηγορότερα από πριν. Αποκτάτε μία προσωπικότητα ρυθμισμένη για υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικά επιτεύγματα. Αισθάνεστε υπέροχα με τον εαυτό σας και σιγά-σιγά, αποκτάτε τη συνήθεια να ολοκληρώνετε ταχύτατα τις εκκρεμότητές σας – μια συνήθεια που θα σας βοηθήσει σε όλη σας τη ζωή.

Το άρθρο αυτό είναι από το βιβλίο του Brian Tracy, “Φάε το Βάτραχό σου Να Τελειώνουμε”

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλετε να γίνετε εξαιρετικοί στη διαχείριση του χρόνου σας, καθώς χτίζετε την επιχείρησή σας, τότε δείτε οπωσδήποτε αυτό: http://coach.theanswerto.gr/MLM_Training/time.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of