Γιατί Νιώθουμε Άβολα Όταν Μιλάμε Σε Υποψηφίους

Μας λέει ο σπόνσοράς μας, “Τηλεφώνησε σε όλους τους παλιούς σου συμμαθητές.” Νιώθουμε νευρικοί σχετικά με το να τηλεφωνήσουμε τους παλιούς μας συμμαθητές και να τους πούμε, “Έχουμε να τα πούμε περίπου 20 χρόνια. Πως είσαι; Είσαι ανοιχτός σε επιχειρηματικές προτάσεις;”
Νιώθουμε άβολα να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Βρισκόμαστε στη γραμμή για το ταμείο στο σούπερ μάρκετ, κοιτάμε τον ταμεία και σκεφτόμαστε, “Βάζω στοίχημα ότι αυτός ο υπάλληλος θα ήταν καλός υποψήφιος για την επιχείρησή μου.” Οπότε, αρχίζουμε να του μιλάμε λέγοντας, “Πιστεύεις στην εναλλακτική επιχειρηματικότητα και στο παθητικό εισόδημα, αντί του γραμμικού εισοδήματος;”
Και πάλι νιώθουμε άβολα να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Γιατί;
Γιατί ο υποσυνείδητος νους μας, μας λέει ότι δεν έχουμε χτίσει σχέση με τον υποψήφιό μας ακόμα. Δεν έχουμε την εμπιστοσύνη του υποψηφίου μας και ξέρουμε ότι ο υποψήφιός μας δεν πιστεύει όλα τα υπέροχα πράγματα που του λέμε.
Το πρώτο βήμα στην επικοινωνία είναι το χτίσιμο σχέσης. Αν ξεκινήσουμε τις παρουσιάσεις μας, πριν χτίσουμε μία σχέση οικειότητας, τότε συνήθως νιώθουμε την αντίσταση από τον υποψήφιό μας.
Πριν την παρουσίαση και ακόμα και πριν τη Βασική Ερώτηση Καταλληλότητας, το χτίσιμο μία σχέσης οικειότητας είναι κάτι απαραίτητο. Ο υποσυνείδητος νους των υποψηφίων μας αντιδρά σε συγκεκριμένες λέξεις και πράξεις και αποφασίζει στιγμιαία αν θα μας εμπιστευτεί ή όχι. Σαν επαγγελματίες, χρειάζεται να διαχειριστούμε σωστά αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα.
[Αν το να χτίσετε μία σχέση οικειότητας σάς είναι δύσκολο, υπάρχει μία απλή λύση που λέγεται “Χαιρετισμός” και την αναλύω διεξοδικά στην εκπαίδευση της Ακαταμάχητης Πρόσκλησης που μπορείτε να βρείτε εδώ: http://tinyurl.com/icaninvite]
Tom ‘Big Al’ Schreiter

Η μετάφραση και η δημοσίευση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή με την άδεια του Tom Schreiter.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of