Σεβαστείτε Το Ρυθμό Των Συνεργατών Σας

Πολλές φορές βλέπω δικτυωτές που βρίσκονται σε απόγνωση, επειδή κάποιοι από τους συνεργάτες της ομάδας τους δεν προχωράνε όσο γρήγορα θα ήθελαν, δεν έρχονται στις συναντήσεις, δε μιλάνε σε όσο κόσμο θα ήθελαν, δεν κάνουν όσες παρουσιάσεις θα ήθελαν κλπ

Και δεν αναφέρομαι πόσες παρουσιάσεις ή σε πόσο κόσμο θα ήθελαν να μιλάνε οι ίδιοι οι συνεργάτες τους, αλλά οι ίδιοι οι ανάδοχοί τους.

Αυτό που επιδιώκω να τους περάσω είναι ότι ο κάθε συνεργάτης τους έχει το δικό του ρυθμό. Επειδή εμείς θέλουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα γρήγορα και έχουμε υψηλούς στόχους, έχουμε κίνητρα και είμαστε μέσα σε όλα και κάνουμε με συνέπεια καθημερινά τη δουλειά, νομίζουμε ότι και οι συνεργάτες μας θα κάνουν τα ίδια… άλλωστε έδωσαν χρήματα για να γραφτούν· ξεκίνησαν μία επιχείρηση· γιατί δε δουλεύουν;

Η αλήθεια (καλώς ή κακώς) είναι ότι ο καθένας θα κάνει τη δουλειά με το δικό του ρυθμό. Η δουλειά μας σαν καλοί ανάδοχοι είναι να συζητήσουμε μαζί τους, να τους ακούσουμε προσεκτικά και αφού μάθουμε τι θέλουν να κάνουν, στη συνέχεια απλά να σεβαστούμε το ρυθμό τους. Δε μπορούμε να σπρώξουμε τους συνεργάτες μας να κάνουν κάτι που δε θέλουν, απλά επειδή το θέλουμε εμείς ή απλά επειδή ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να το κάνουν… ακόμα και αν το θεωρούμε αυτό για το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ καλό!

Πολλοί είναι αυτοί που στην πίεση αντιδρούν, απομακρύνονται ή κρύβονται. Κάποιοι στην πίεση ανταποκρίνονται, εξελίσσονται και προοδεύουν. Αλλά ο γενικός κανόνας νομίζω είναι ότι αν έχετε ανθρώπους συνεχώς στην πίεση, τότε μάλλον γίνεται το πρώτο, παρά το δεύτερο.

Οπότε, ναι μεν να έχετε υψηλές προσδοκίες από τους ανθρώπους σας, αλλά μην πιέζετε τους ανθρώπους σας επειδή ΕΣΕΙΣ έχετε διαφορετικούς στόχους. Σ’ αυτή τη δουλειά, θα βρείτε πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι θα μπουν και θα βγουν πριν το πάρετε χαμπάρι. Κάποιοι θα μπουν και θα είναι ευχαριστημένοι απλά βάζοντας λίγους ανθρώπους το χρόνο, κερδίζοντας μερικές εκατοντάδες ευρώ το χρόνο. Κάποιοι θα μπουν και ενώ “λένε” ότι θα κάνουν πολλά, τελικά δεν κάνουν τίποτα. Κάποιοι θα μπουν και θα ΚΑΝΟΥΝ πολλά πράγματα.

Ποια είναι η δική σας δουλειά; Να αναγνωρίζετε τι θα κάνει ο καθένας και απλά να τον διευκολύνετε, όχι να τον πιέζετε. Και μετά από αυτό, απλά συνεχίζετε να συστήνετε νέους ανθρώπους στην επιχείρηση. Αυτό δε σταματάει.

Βρείτε ανθρώπους, μάθετε τι θέλουν, δουλέψτε μαζί τους όσο εκείνοι θέλουν να δουλεύουν, σεβαστείτε το ρυθμό τους και προχωρήστε παρακάτω.

Θα σας δω στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of