ΠΡΟΣΟΧΗ! (Δεν) Ξεκίνησα με Νέα Εταιρία (Η έμφαση στο ΔΕΝ)!

Σάββατο σήμερα και ήθελα να σου στείλω αυτό το μήνυμα για να ξεκαθαρίσω κάτι. Χθες ενημερώθηκα από έναν “φίλο” μου στο Facebook ότι έχω ξεκινήσει να συνεργάζομαι με μία νέα εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ. Μου έστειλε ένα μήνυμα ρωτώντας με αν όντως άκουσε καλά, ότι ξεκίνησα με την εταιρία “Τάδε” (ή κάτι τέτοιο). Του είπα φυσικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και στην ερώτηση που το άκουσε αυτό, μου είπε ότι κάποιος γνωστός του, που είναι στην εταιρία που είμαι και εγώ, του είπε ότι εγώ έχω ξεκινήσει με τη συγκεκριμένη εταιρία.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Αν είχα σκοπό να αφήσω την εταιρία που συνεργάζομαι τώρα, για να επιστρέψω στο παραδοσιακό “προϊοντικό” δικτυακό μάρκετινγκ, θα επέστρεφα πιθανόν στην προηγούμενή μου εταιρία και δε θα ΔΟΚΙΜΑΖΑ κάτι “νέο” στο οποίο μπαίνει τώρα “όλος ο κόσμος” (κάτι που δεν ισχύει).
Μάλιστα η προσέγγιση του συγκεκριμένου δικτυωτή ήταν από τις “αγαπημένες” μου… συνέχισε κάπως έτσι: 

“Είσαι ΠΡΙΝ από την αρχή… Όλη η χώρα ανοίγει από κάτω σου. Το προϊόν είναι Ferrari… σπάει κόκαλα παραμιλά όλος ο πλανήτης. Καταπληκτικό σχέδιο αμοιβών με διπλό τρόπο ανάπτυξης ταυτόχρονα για πρώτη φόρα. Έως 30 Ιουνίου πιάσε τους στόχους και πάρε έξτρα από τις προμήθειες σου έως και 9000$.

Πιάνοντας τον στόχο και παίρνοντας την οικονομική επιβράβευση έχεις πιάσει και τον στόχο για ένα τεράστιο παγκόσμιο συνέδριο στην Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο με αεροπορικά και πεντάστερα ξενοδοχεία όλα πληρωμένα και εκπαίδευση από τους καλύτερους παγκόσμια…!!!

Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να ξεκινήσεις χτες μαζί μας;”

Μπλιαχ! Δηλαδή, με αυτό τον τρόπο προσεγγίζεις κόσμο για την σούπερ, ουάου εταιρία σου;! Το 2015;! Μάλλον χρειάζεται να διαβάσεις το βιβλίο μου.

Τέλος πάντων, αν κάπου ακούσεις ότι έχω ξεκινήσει με μία νέα εταιρία, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με. Με αφορά! Τους τελευταίους 15 μήνες, συνεργάζομαι με μία εταιρία, (πιθανόν να έχεις ήδη ενημερωθεί για αυτήν) και δε σκοπεύω να κάνω κάποια αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Το να χρησιμοποιούν ονόματα (πετυχημένων) δικτυωτών από άλλες εταιρίες, για να τραβήξουν κόσμο στην εταιρία τους, είναι το λιγότερο αξιολύπητο! Κρίμας (που λέει και η γιαγιά μου)!
Πριν χρόνια, είχε ξεκινήσει μία άλλη (Γερμανική) εταιρία στην οποία μπήκαν χιλιάδες άνθρωποι πολλοί γρήγορα. Άνθρωποι με τεράστια δίκτυα σε άλλες μεγάλες εταιρίες, έφευγαν και πήγαιναν σε αυτή τη νέα σούπερ εταιρία, η οποία είχε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ προϊόντα και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ πλάνο αμοιβών στην ιστορία του δικτυακού μάρκετινγκ… μέχρι που οι ιδρυτές, με το τεράστιο όραμα και την τεράστια εμπειρία, αποφάσισαν να πάρουν τα λεφτά και να φύγουν, αφήνοντας ξεβράκωτους χιλιάδες ανθρώπους.
Μην αφήνεις την εταιρία σου για το “νέο”, “καυτό” πρόγραμμα που βρήκες μπροστά σου, απλά επειδή “μπαίνουν πολλοί” σ’ αυτό και επειδή “μπορείς να είσαι από τους πρώτους”… ακόμα και αν αυτό το πρόγραμμα είναι το δικό μου. Αν είναι να αφήσεις την εταιρία σου, κάντο για τους σωστούς λόγους…όχι απλά επειδή το κάνουν “ΟΛΟΙ”!
Τις περισσότερες φορές δεν αξίζει! Ναι, δεν είμαστε παντρεμένοι με τις εταιρίες μας, αλλά λίγη αφοσίωση στην εταιρία και στην ομάδα, δε βλάπτει… εκτός και αν είσαι MLM λαγουδάκι.
Θα σε δω στην κορυφή!
Θεόδωρος Αραμπατζής
Business Coach
ΥΓ: Φυσικά και έχω ενημερωθεί για το προϊόν και για το πλάνο αμοιβών της συγκεκριμένης εταιρίας και έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη… την οποία για δεοντολογικούς λόγους δε θα τη γράψω εδώ. Δε σχολιάζω συγκεκριμένες εταιρίες στο blog μου. 😉

Update: Προσέγγιση για τη συγκεκριμένη μου έγινε και από έναν φίλο δικτυωτή, τον οποίο εκτιμώ, ο οποίος είναι επαγγελματίας στο χώρο εδώ και χρόνια, οπότε ήθελα να διευκρινίσω, η συγκεκριμένη προσέγγιση που αναφέρω στο άρθρο και ο συγκεκριμένος τρόπος δεν αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά αλλά πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται ευρέως και μου φαίνεται αηδιαστική. Παρόλα αυτά, αν είναι κάτι που σε ενοχλεί στην εταιρία που είσαι τώρα, πιθανόν θα το βρεις και στην καινούργια εταιρία που θα πας! Αν έχεις πολλούς που δε δουλεύουν “επαγγελματικά” στην εταιρία που είσαι τώρα, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλούς τέτοιους και στην “καινούργια σου εταιρία”.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of