Το “Φάντασμα” του Δικτυακού Μάρκετινγκ (MLM)

Στο βιβλίο του “Η Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι”, ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα περιγράφει μία σύντομη ιστορία που του έλεγε ο δάσκαλός του όταν ήταν μικρός:

“Η μητέρα μου προσπάθησε μία φορά να με τρομάξει, με μία φριχτή ιστορία γύρω από ένα φάντασμα σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο. Εγώ μπήκα αμέσως σ’ αυτό το δωμάτιο και της είπα πόσο απογοητεύτηκα που δεν είχα προλάβει το φάντασμα. Η μητέρα μου δε μου ξανάπε ποτέ άλλη τέτοια φριχτή ιστορία.”


Ηθικό δίδαγμα: Κοίτα το φόβο καταπρόσωπο και θα πάψει να σ’ ενοχλεί.


Πριν χρόνια, όταν έχτιζα το δίκτυο στην πρώτη μου εταιρία, υπήρχαν κάποιες μέθοδοι ανεύρεσης υποψηφίων που “φοβόμουν” να κάνω. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, απλά δίσταζα πολύ. Με το που τις σκεφτόμουν άρχιζε η καρδιά μου να πάλλεται πιο γρήγορα.

Κάποια στιγμή όμως, αποφάσισα να κοιτάξω αυτό που φοβόμουν καταπρόσωπο και να κάνω όλες αυτές τις μεθόδους. Τελικά δεν υπήρχε κάποιο “φάντασμα” εκεί.

Τι είναι αυτό που “φοβάστε” σ’ αυτή τη δουλειά;
Φοβάστε να μιλήσετε σε ανθρώπους της λίστας σας;
Φοβάστε να κάνετε μία παρουσίαση;
Φοβάστε να αναλάβετε ρόλο ηγέτη;
Φοβάστε να αναλάβετε ευθύνες και πρωτοβουλίες;
Φοβάστε να μιλήσετε μπροστά σε κόσμο;
Φοβάστε να βάλετε μεγάλους στόχους;
Φοβάστε να δεσμευτείτε;

Κάντε αυτό που φοβάστε. Ο μέντοράς μου, Νίκος Νικολαΐδης μου είχε πει να χρησιμοποιώ το φόβο μου σαν οδηγό. Αυτό που φοβάμαι, αυτό να κάνω, γιατί έτσι θα μπορέσω να εξελιχθώ.

Κάντε το και δείτε αν όντως υπήρχε ένα φάντασμα πίσω από αυτό που φοβόσασταν.
Συχνά θα ανακαλύψετε ότι δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Μετά απλά σταματήστε να δημιουργείτε φριχτά “σενάρια” στο μυαλό σας και μπείτε στη δράση.

Θα σας δω στην κορυφή!

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν ακόμα φοβάσαι να διαβάσεις το βιβλίο Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ, γιατί μπορεί να ανακαλύψεις ότι όλα αυτά που έκανες τόσο καιρό ήταν καταδικασμένα να μη δουλεύουν, τότε απλά κοίτα το φόβο σου καταπρόσωπο και διάβασέ το. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of