Κάντε Λιγότερα

Είμαστε πολλοί που δουλεύουμε, έχοντας μία ανεξάντλητη ροή εργασιών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, emails, συναντήσεων, πηγαίνοντας βιαστικά από το ένα στο άλλο, χωρίς ποτέ να κάνουμε μία παύση και χωρίς να τελειώνουν ποτέ όλα αυτά.

Όταν τελειώνει η ημέρα και είμαστε εξουθενωμένοι, συχνά δεν έχουν καταφέρει πολλά όλη μέρα. Και μετά ξεκινάμε την επόμενη ημέρα, έτοιμοι πάλι για μία ακόμα ροή εργασιών και περισπασμών.

Ας αμφισβητήσουμε το φυσιολογικό τρόπο που κάνουμε τα πράγματα, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας δώσουμε στη ζωή μας περισσότερη προσοχή και σκέψη. Αξίζει πραγματικά να κάνουμε τόσα πολλά και να έχουμε πετύχει τόσα λίγα; Μήπως χάνουμε τη ζωή μας όντας απασχολημένοι και έχοντας τόσους πολλούς περισπασμούς;

Τι θα συνέβαινε αν κάναμε λιγότερα;

Αν Κάνετε Λιγότερα…

1. Θα μπορείτε να πετύχετε περισσότερα. Όχι, δεν κάνετε περισσότερα (κάνετε λιγότερα άλλωστε), αλλά αν κάνετε λιγότερα και εστιάσετε στα σημαντικά πράγματα, στην πραγματικότητα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, περισσότερα επιτεύγματα με νόημα.

2. Θα έχετε λιγότερο άγχος. Όταν αφήνετε τους περισπασμούς και τα μη-απαραίτητα, ελευθερώνετε τον εαυτό σας από το φόβο ότι χρειάζεστε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα. Μαθαίνετε ότι ο κόσμος σας δεν πρόκειται να καταρρεύσει όταν τα αφήσετε όλα αυτά.

3. Θα απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή. Αν αφιερώνετε χρόνο για να εστιάσετε πραγματικά σε μία σημαντική εργασία ή να απολαύσετε τα μικρά πράγματα, αντί να τα κάνετε βιαστικά, είναι πολύ πιο απολαυστικό.

4. Δημιουργείτε χρόνο. Όταν κάνετε λιγότερα, ξαφνικά έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο! Τι μπορείτε να κάνετε με αυτό το χρόνο; Θα μπορούσατε να τον περάσετε με τους αγαπημένους σας, να διαβάσετε, να γράψετε, να ακούσετε μουσική, να κάνετε γυμναστική, να μαγειρέψετε υγιεινά γεύματα, να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να κάνετε διαλογισμό, να κάνετε γιόγκα;

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αλλά θα ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα όταν το δοκιμάσετε.

Θεόδωρος Αραμπατζής


———–
Θέλετε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας αποτελεσματικά, αφιερώνοντάς τον μόνο στα σημαντικά;
http://coach.theanswerto.gr/MLM_Training/time.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of