5 Βήματα Για Ένα Δυναμικό Πρωινό Ξεκίνημα

Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας καθορίζει τη διάθεση και τη νοοτροπία σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ξεκινούν την ημέρα τους με αναβλητικότητα πατώντας το κουμπί της “αναβολής” στο ξυπνητήρι τους, λέγοντας στο υποσυνείδητό τους ότι δεν έχουν καν την αυτοπειθαρχία να σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί, πόσο μάλλον να κάνουν αυτά που χρειάζεται για να γίνουν ευτυχισμένοι, υγιείς και πετυχημένοι.

Αν θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας το κίνητρο για να ξυπνάτε με όρεξη ώστε να δημιουργήσετε μία υπέροχη ημέρα, τότε ακολουθήστε την παρακάτω στρατηγική των 5 βημάτων.

Βήμα #1: Καθορίστε τις προθέσεις σας πριν κοιμηθείτε.


Η πρώτη σκέψη σας το πρωί συχνά είναι η ίδια με αυτή που είχατε το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Πολλούς, κάποιες νύχτες μετά βίας τους παίρνει ο ύπνος, είτε πρόκειται για παραμονή πρωτοχρονιάς είτε την προηγούμενη μέρα των διακοπών, επειδή είναι ενθουσιασμένοι με το να ξυπνήσουν το επόμενο πρωί. Έτσι, με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι, ανοίγουν τα μάτια τους και γεμάτοι ενθουσιασμό πετάγονται από το κρεβάτι για να απολαύσουν την ημέρα τους.

Από την άλλη, αν η τελευταία σας σκέψη πριν κοιμηθείτε είναι σαν αυτή “Ωχ, δεν το πιστεύω ότι θα πρέπει να ξυπνήσω σε 6 ώρες· θα είμαι πτώμα το πρωί,” τότε η πρώτη σκέψη που θα έχετε μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι πιθανόν θα είναι “Ωχ, πέρασαν κιόλας έξι ώρες; Θέλω να κοιμηθώ κι άλλο!”

Οπότε το κλειδί είναι να αποφασίσετε συνειδητά τις προθέσεις της επόμενης ημέρας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να δημιουργήσετε θετικές προσδοκίες για το επόμενο πρωί.

Βήμα #2: Βάλτε το ξυπνητήρι μακρυά από το κρεβάτι.


Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, βάλτε το ξυπνητήρι στην άλλη άκρη του δωματίου. Αυτό σας αναγκάζει να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να κινηθείτε. Έχω δει ότι η κίνηση με ενεργοποιεί. Αλλά αν έχετε το ξυπνητήρι δίπλα στο κρεβάτι σας, τότε είναι πολύ πιθανόν να πατάτε συνεχώς το κουμπί της “Αναβολής”.

Βήμα #3: Βουρτσίστε τα δόντια σας.


Δώστε στο σώμα σας χρόνο να ξυπνήσει. Αφού κλείσετε το ξυπνητήρι σας, πηγαίνετε κατευθείαν στο νιπτήρα του μπάνιου για να βουρτσίσετε τα δόντια σας και ίσως να ρίξετε λίγο ζεστό (ή κρύο) νερό στο πρόσωπό σας. Απλές δραστηριότητες σαν αυτές μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο ενέργειάς σας από το 1 ή το 2 στο 3 ή στο 4.

Βήμα #4: Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό.


Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά από έξι ή οχτώ ώρες χωρίς νερό, μπορεί να είστε ελαφρώς αφυδατωμένοι, το οποίο μπορεί να προκαλεί κούραση. Συχνά όταν οι άνθρωποι νιώθουν κουρασμένοι, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι περισσότερο νερό, όχι περισσότερο ύπνο.

Όταν πίνετε ένα ποτήρι νερό και ενυδατώνεστε, το επίπεδο ενέργειάς σας πηγαίνει από το 3 ή το 4, στο 5 ή στο 6.

Βήμα #5: Βάλτε τα ρούχα της γυμναστικής.


Βάλτε τα ρούχα της γυμναστικής, ώστε να είστε έτοιμοι να βγείτε από την κρεβατοκάμαρα. Κάποιοι προτιμούν να μπαίνουν κατευθείαν για ντους. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει πρώτα να “κερδίζουν” το πρωινό τους ντους, ρίχνοντας πρώτα λίγο ιδρώτα.

Από την εμπειρία μου, η πρωινή γυμναστική με βοηθάει να μεγιστοποιήσω τη δυναμική μου, δίνοντάς μου μία ώθηση ενέργειας καθώς και την απαραίτητη πνευματική, νοητική και συναισθηματική κατάσταση που χρειάζομαι για να έχω μία πετυχημένη ημέρα.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μέρος της ανάρτησης είναι από το: http://www.entrepreneur.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of