Πραγματική Παρακίνηση

Ο ενθουσιασμός δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου. Πολλές φορές όταν είμαι ενθουσιασμένος και όταν είμαι απογοητευμένος, είναι σχεδόν το ίδιο. Επίσης δύσκολα με παρακινείς σε δράση προσπαθώντας να με ενθουσιάσεις με κάτι.

Το να λες λόγια παρακίνησης στους συνεργάτες σου, να προσπαθείς να τους ανεβάζεις, να τους κάνεις να πιστέψουν στον εαυτό τους, στην εταιρία ή στην ευκαιρία, μπορεί να είναι αποτελεσματικό για κάποιους ανθρώπους, για κάποιο διάστημα.

Αυτό όμως που έχω δει ότι με παρακινεί περισσότερο, είναι η ουσιαστική γνώση της δουλειάς και ένα απολύτως ξεκάθαρο πλάνο που θα μπορώ να ακολουθήσω.

Θέλετε να κάνετε τους συνεργάτες σας να “ενθουσιαστούν” και να μπουν στη δράση;

Δείτε ποιοι είναι οι στόχοι τους. Τι θέλουν να πετύχουν στους επόμενους 3 μήνες (ή 6 μήνες), δείτε πόσο χρόνο μπορούν να αφιερώσουν, τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, τι δε θα ήθελαν να κάνουν, τι γνωρίζουν και τι δε γνωρίζουν και μετά βοηθήστε τους να βάλουν ένα πολύ ξεκάθαρο πλάνο. Να ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται να κάνουν κάθε μέρα, για να φτάσουν στο στόχο τους μετά από 90 ημέρες.

Όταν “ξεμπερδεύετε” τους συνεργάτες σας, όταν τους δείχνετε ακριβώς ΠΩΣ να κάνουν τη δουλειά, τότε αυτό αποτελεί σημαντικό κίνητρο. Αυτό τους κάνει να ενθουσιαστούν πραγματικά και τους βάζει στη δράση.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να το μάθετε ακολουθώντας τις βήμα προς βήμα οδηγίες που αναλύω στην εκπαίδευση του Πλάνου 90 Ημερών: http://tinyurl.com/myactionplan

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of