Περί ηθικής ο λόγος… Να γράψω αυτόν τον καλεσμένο;


Ερώτηση: Έχω ένα δίλημμα. Μετά από ένα μίτινγκ που έκανα πριν λίγες ημέρες, είχα έναν καλεσμένο που ήρθε και μου είπε ότι ήταν καλεσμένος από κάποιον άλλον από μία άλλη πόλη, τον οποίο δε γνωρίζει καλά. Είπε ότι έψαχνε κάποιον στην περιοχή για να γίνει ο ανάδοχός του και μου ζήτησε να γίνω εγώ ο ανάδοχός του. Νιώθω λίγο άβολα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά δε θα έπρεπε ο υποψήφιος να επιλέξει ποιον θα έχει για ανάδοχο;
Απάντηση: Καθώς αναπτύσσεστε και γίνεστε πιο πετυχημένοι στην επιχείρησή σας, αυτό είναι κάτι που θα το συναντάτε όλο και πιο συχνά. Όταν αρχίσετε να νιώθετε άβολα υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Έχω μία φράση που χρησιμοποιώ, η οποία είναι “Όποτε έχετε αμφιβολίες, πάντα να κάνετε το σωστό.” Τι θα γινόταν αν στέλνατε κάποιον από τις επαφές σας σε κάποιο μίτινγκ σε μία άλλη πόλη και ο άνθρωπος που έκανε την παρουσίαση εκεί έγραφε τον καλεσμένο σας στην ομάδα του; Δε θα εμπιστευόσασταν ποτέ ξανά αυτό το άτομο! Όλο το σύστημα καταρρέει όταν δε μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και φοβόμαστε ότι οι άλλες γραμμές θα κλέψουν τους καλεσμένους μας. 
Πάντα να κάνετε το σωστό! Πείτε στον καλεσμένο, “Δε μπορώ να σε βάλω στην ομάδα μου! Μπορώ να σε βοηθήσω να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου, αλλά σε σύστησε κάποιο άλλο άτομο και αυτό το άτομο αξίζει να σε έχει στην οργάνωσή του.” (προσωπικά ΠΟΤΕ δε θα τον στρατολογούσα ακόμα και αν επέμενε. Μόλις χαθεί η εμπιστοσύνη είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναχτιστεί. Οπότε δεν αξίζει να το κάνω!) Φανταστείτε ένα τεράστιο οργανισμό όπου όλοι δουλεύουν μαζί. 
Κάνοντας το σωστό, θα έχετε εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμμάχους που να δουλεύουν εκ μέρους σας. Ας δουλέψουμε λοιπόν όλοι μαζί υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και όχι ενάντια ο ένας στον άλλον!
Μοιραστείτε το άρθρο:

1
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tasos Triantafyllou
Guest

Ελα μωρά μπορείς να το δεις σαν μπόνους. Τόσο κόπο κανεις να φτιαξεις ενα καλό meeting και να υπαρχουν εγγραφές τι πειράζει να τσιμπισεις και απο κανένα που και που.

Αληθινό περιστατικο απο Αθηναϊκό meeting