Η Αναλογία Εργασίας και Ξεκούρασης

Η ζωή δεν μπορεί να είναι μία διαδικασία μόνο δουλειάς και καθόλου ξεκούρασης. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ελεύθερο χρόνο, ο οποίος θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Η λύση είναι να βρούμε τη σωστή αναλογία ανάμεσα στη δουλειά και στην ξεκούραση.

Η Βίβλος μας λέει πόση πρέπει να είναι η αναλογία αυτή: έξι μέρες δουλειά και μία μέρα ξεκούραση. Ίσως μερικοί να δυσανασχετήσουν και να θεωρήσουν ότι οι έξι μέρες εργασίας είναι κάπως υπερβολικές. Πράγματι, υπάρχουν κάποιοι που δεν ικανοποιούνται με το πενθήμερο εργασίας και το διήμερο ξεκούρασης και θα επεδίωκαν να περικοπεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος εργασίας και να αυξηθεί ο χρόνος ξεκούρασης τουλάχιστον στις τρεις ημέρες.
Καθένας μας θα πρέπει να επιλέξει την αναλογία που ταιριάζει καλύτερα στα ανταλλάγματα που επιδιώκει, μην ξεχνώντας ότι λιγότερη δουλειά σημαίνει και λιγότερα ανταλλάγματα. Αν το παρακάνουμε με την ξεκούραση, τα ζιζάνια σίγουρα θα κατακλύσουν τον κήπο μας. Η διάβρωση των αξιών μας αρχίζει μόλις αρχίσει και η στιγμή της ξεκούρασης. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να θεωρήσουμε την ξεκούραση ως ανάγκη και όχι ως στόχο. Η ξεκούραση θα πρέπει να είναι μόνο μια αναγκαία ανάπαυλα, πριν ετοιμαστούμε να επιδιώξουμε την πραγματοποίηση του επόμενου στόχου μας.
Η τιμωρία για την υπερβολική ξεκούραση θα είναι η μετριότητα
(από το βιβλίο “Τα 5 βασικά κομμάτια στο βιβλίο της ζωής” του Jim Rohn) 
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of