Τα τρία κοινά χαρακτηριστικά των πετυχημένων

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινα από ψυχολόγους πριν πολλά χρόνια βρέθηκε ότι όλοι οι πετυχημένοι είχαν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Υπήρχαν όμως τρία χαρακτηριστικά που ήταν κοινά σε όλους.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που είχαν όλοι οι πετυχημένοι, ήταν ότι ήταν απαλλαγμένοι από την καλή και την κακή γνώμη των άλλων. 

Το πως ένιωθαν για τον εαυτό τους ή για τις επιλογές τους, δεν εξαρτώνταν από το τι πίστευαν ή τι έλεγαν οι άλλοι για αυτούς. Ήταν “κουφοί” για τις γνώμες των άλλων.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν ότι αγαπούσαν υπερβολικά αυτό που έκαναν. 

Θα πρέπει να κάνετε κάτι για το οποίο να ανυπομονείτε να ξυπνάτε κάθε πρωί. Οπότε είτε κάντε αυτό που αγαπάτε ή αγαπήστε υπερβολικά αυτό που κάνετε.

Και το τρίτο χαρακτηριστικό ήταν ότι ήταν απαλλαγμένοι από το αποτέλεσμα.

Όταν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, για τις επιλογές σου και για τις δράσεις σου, τότε είσαι σίγουρος και για το αποτέλεσμα. Αυτό δε σημαίνει να μη σε νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά να μην είσαι προσκολλημένος μόνο στο αποτέλεσμα. Οι καθημερινές σου συνήθειες είναι αυτές που θα σε οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα. Αν αλλάξεις αυτές, τότε θα μπορέσεις να οδηγηθείς στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Ο κανόνας που ακολουθώ σχετικά με χαρακτηριστικά επιτυχημένων είναι ότι ακόμα και αν δεν έχω την επιτυχία που θέλω στη ζωή μου ή την επιτυχία που έχουν κάποιοι άλλοι, μπορώ να αισθάνομαι σαν πετυχημένος απλά εφαρμόζοντας κάποιες από τις συνήθειές τους ή υιοθετώντας τον τρόπο σκέψης τους.

Εσείς ποιες συνήθειες των πετυχημένων εφαρμόζετε καθημερινά και πώς σας έχουν βοηθήσει;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of