Τι να πείτε σε αρνητικούς υποψηφίους

Ξέρετε για ποιους μιλάω…

Λένε, “Ω, ποτέ δε θα ασχολούμουν με κάτι τέτοιο. Δε θέλω να μιλάω στους φίλους μου για κάτι που θα τους βοηθούσε να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό που θέλω είναι να γυρνάω από τη δουλειά μου και να αράζω.”

Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό. Αποφάσισαν να ξυπνήσουν νωρίς και να πάνε στη δουλειά πριν καν ξημερώσει. Θα μπλεχτούν στην κίνηση πηγαίνοντας σε μία μίζερη δουλειά την οποία μισούν. Θα γυρίσουν σπίτι ενώ έχει νυχτώσει. Και αποφάσισαν να το κάνουν αυτό για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ευτυχία και τη ζωή τους για να κερδίσουν απλά αρκετά χρήματα για να μείνουν χρεωμένοι και να επιβιώνουν μετά βίας. Τώρα, αυτό είναι μία πολύ μεγάλη θυσία, οπότε ξέρετε ότι δεν είναι τεμπέληδες.

Γιατί λοιπόν δε θέλουν να μπουν στο δικτυακό μάρκετινγκ;

Γιατί δεν πιστεύουν ότι θα δουλέψει για αυτούς. Φοβούνται ότι οι φίλοι τους θα τους απορρίψουν, ότι δε γνωρίζουν αρκετό κόσμο, ότι θα δουλέψουν σκληρά, ότι θα χάσουν το χρόνο τους και δε θα πετύχουν.

Οπότε ίσως μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πιστέψουν, τι λέτε;

Τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πιστέψουν περισσότερο, οπότε εδώ είναι μόνο δύο τρόποι για να ξεκινήσετε.

Τρόπος #1. Πείτε τους, Φυσικά και δε θέλεις να ασχοληθείς με το δικτυακό μάρκετινγκ ακόμα. Η εταιρία δεν περιμένει από εσένα να γνωρίζεις πώς να κάνεις τη δουλειά πριν ξεκινήσεις. Αλλά θα μάθεις ένα απλό σύστημα όταν ξεκινήσεις, οπότε θα σου είναι το ίδιο εύκολο με την τωρινή σου δουλειά.”

Τι σκέφτονται όταν τους το πείτε αυτό; “Ξέρεις, έχεις δίκιο. Φοβάμαι γιατί δεν ξέρω πώς να το κάνω. Αλλά δεν πειράζει που δεν ξέρω πώς να το κάνω τώρα. Θα το μάθω.”

Τρόπος #2. Αποκτούμε καλύτερες δεξιότητες. Όταν έχουμε αυτές τις δεξιότητες μπορούμε άνετα να πούμε, “Μπορώ να σου διδάξω ακριβώς τι να λες, λέξη προς λέξη, για να χτίσεις την επιχείρησή σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις και θα σου δείξω ακριβώς πώς να το κάνεις.”

Οι νέοι συνεργάτες νιώθουν σίγουροι όταν συνειδητοποιούν ότι είστε ικανοί και όταν υπόσχεστε ότι θα τους βοηθήσετε. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μάθουμε τις βασικές δεξιότητες αυτές της δουλειάς.

Tom ‘Big Al’ Schreiter

Η μετάφραση και η δημοσίευση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή με την άδεια του Tom Schreiter.Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of