Θέστε Πλαίσια και Όρια

Είναι ευκολότερο να προγραμματίσετε την ημέρα σας αν χρησιμοποιείτε χρονικά τμήματα και αν βάζετε όρια. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε ότι το πρωινό σας θα είναι στις 8πμ, το γεύμα σας στη 1μμ και το δείπνο στις 7μμ. Επιπλέον μπορεί να αποφασίσετε ότι η γυμναστική σας είναι από τις 7πμ μέχρι τις 8πμ και τίποτε δεν πρόκειται να σας εμποδίσει να το κάνετε. Τέλος, μπορεί να αποφασίσετε ότι τα Σαββατοκύριακα θα πάρετε “ρεπό” αλλά θα δουλέψετε πιο εντατικά μέσα στην εβδομάδα. Το σημαντικό είναι να το κάνετε αυτό με σχεδιασμό και όχι να το αφήσετε στην τύχη. Αν το αφήσετε στην τύχη είναι εύκολο να ξοδέψετε όλο σας το χρόνο στις λάθος δραστηριότητες ή να αφιερώσετε πολύ από το χρόνο σας σε έναν τομέα λειτουργόντας σε βάρος κάποιου άλλου.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε συγκεκριμένο χρόνο για τα τηλεφωνήματα ανεύρεσης υποψηφίων, για τις παρουσιάσεις και για τις εκπαιδεύσεις των συνεργατών σας. Αν ορίσετε συγκεκριμένους χρόνους για αυτά τα τρία πράγματα και μετά κάνετε όλα τα υπόλοιπα γύρω από αυτά, τότε θα είστε στο δρόμο προς την επιτυχία. Σκεφτείτε τα αυτά σαν μέρος των συνηθειών της επιτυχίας σας και συνεχώς δουλέψτε για να τα βελτιώνετε. Για παράδειγμα, σκεφτείτε στο παρελθόν ποια ήταν η πιο αποτελεσματική προσέγγιση ανεύρεσης υποψηφίων; Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες και ημέρες για να κάνετε παρουσιάσεις; Αν δεν έχετε τέτοιες συνήθειες, τώρα είναι η ώρα να της σχεδιάσετε.

Μπορείτε επίσης να βάλετε πλαίσια και όρια για το πότε θα ολοκληρώσετε τις 6 πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας σας. Αποφασίστε τον ελάχιστο και το μέγιστο χρόνο που θέλετε να διαθέσετε για την κάθε μία. Είναι εύκολο να υποτιμήσετε το χρόνο και το φόρτο εργασίας που απαιτεί η κάθε εργασία. Αν κάθε μέρα, κάτι που εκτιμάτε ότι απαιτεί 1 ώρα, τελικά χρειάζεται 2 ώρες για να το ολοκληρώσετε, τότε χρειάζεται να το προσέξετε πολύ αυτό. Αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αρχίσετε να εκτιμάτε πόση ώρα απαιτεί η κάθε εργασία. Όσο πιο συχνά το κάνετε, τόσο καλύτεροι θα γίνεστε σ’ αυτό.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε κι άλλες έξυπνες τεχνικές για να είστε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση χρόνου; Δείτε αυτή την εκπαίδευσηπου είχα κάνει πριν λίγο καιρό: http://coach.theanswerto.gr/MLM_Training/time.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of