Κάντε Μία Λίστα

Κάθε πρωί (ή το βράδυ της προηγούμενης μέρας), αφιερώστε 5 λεπτά και κάντε μία λίστα με τις 6 πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας, καθώς και με ό,τι άλλο έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα.

Αφού γράψετε τις 6 πιο σημαντικές εργασίες, σημειώστε δίπλα πόση ώρα, ρεαλιστικά, πιστεύετε ότι θα σας πάρει για να την ολοκληρώσετε. Το σύνολο αυτών των 6 εργασιών δε θα πρέπει να ξεπερνάει τις 5-6 ώρες. Στη συνέχεια, βάλτε αυτές τις 6 εργασίες, αν είναι δυνατόν, πρώτες πρώτες στο ημερολόγιό σας, ώστε να τις κάνετε πρώτες το πρωί (ή όταν ξεκινάτε τη δουλειά). Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι οι πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας, πραγματοποιούνται κάθε μέρα.

Όταν ολοκληρώνετε κάθε μία από αυτές τις εργασίες τραβήξτε μία γραμμή πάνω της, διαγράφοντάς την – θα νιώσετε υπέροχα όταν στο τέλος της ημέρας έχετε ολοκληρώσει και τις έξι.

Επίσης, έχοντας αυτή τη λίστα μπροστά σας, κάθε φορά που θα πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι άλλο (πχ να βλέπει video στο youtube ή να χαζεύει στο facebook ή στα blogs), θα μπορείτε να κοιτάτε τη λίστα σας και να θυμάστε σε ποια πράγματα χρειάζεται να εστιάσετε ξανά. Τότε, πείτε στον εαυτό σας “πίσω στη δουλειά”… και συνεχίστε με την επόμενη σημαντική εργασία από τις έξι.

Μείνετε εστιασμένοι – μείνετε παραγωγικοί και…

Θα σας δω στην κορυφή!

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε κι άλλες έξυπνες τεχνικές για να είστε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση χρόνου; Δείτε αυτή την εκπαίδευση που είχα κάνει πριν λίγο καιρό: http://coach.theanswerto.gr/MLM_Training/time.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of