Κλείσιμο

Θυμάμαι, τον πρώτο καιρό, όταν μόλις είχα ξεκινήσει στο δικτυακό μάρκετινγκ και φέρναμε τους ανθρώπους μας σε μίτινγκς σε ξενοδοχεία.

Φέρναμε ανθρώπους σε παρουσιάσεις σε ξενοδοχεία για να ακούσουν για τη δουλειά μας, παρακολουθούσαν μία 45λεπτη παρουσίαση από τους πιο πετυχημένους συνεργάτες της εταιρίας μας και αφού τελείωνε η παρουσίαση, βγαίναμε έξω από την αίθουσα και συζητούσαμε με τους καλεσμένους μας.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που συνέβαινε μετά όμως, τις περισσότερες φορές έφερνε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το επιθυμητό. Αυτό που κάναμε μετά από μία επιχειρηματική παρουσίαση, ήταν να κάνουμε μία ΑΚΟΜΑ παρουσίαση. Εξηγούσαμε ξανά αυτά που είδαν πριν λίγο. Μιλούσαμε, μιλούσαμε, μιλούσαμε και στο τέλος, μετά από μία “δεύτερη” παρουσίαση, ο υποψήφιος ήταν τόσο φορτωμένος με πληροφορίες που είτε έλεγε “θέλω να το σκεφτώ” προσπαθώντας να μας αποφύγει ή τελικά δεχόταν να γραφτεί, πάλι προσπαθώντας να μας αποφύγει – και μετά δεν έκανε τίποτα.

Μόλις έμαθα τι να λέω και τι να κάνω μετά την παρουσίαση για να κάνω αυτό που λέμε το “κλείσιμο” της συμφωνίας, όλα άλλαξαν. Ένιωθα πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και τη δουλειά μου και είχα πολύ περισσότερους και καλύτερους υποψηφίους να γράφονται τελικά. Κάποια στιγμή είχα γίνει τόσο καλός σ’ αυτό που αν κάποιος καθόταν σε όλη την παρουσίαση και δεν έφευγε στα κρυφά και τον έβρισκα στο τέλος και μιλούσαμε, μπορούσα να κλείνω περίπου 8-9 στους 10! (φυσικά έπαιζαν κι άλλοι παράγοντες ρόλο, αλλά είχα γίνει πάρα πολύ καλός στο κλείσιμο)

Εσείς, μετά την παρουσίαση, κάνετε μία δεύτερη παρουσίαση ή το έχετε ξεπεράσει;

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κλείσιμο;

Θεόδωρος Αραμπατζής


ΥΓ: Αν θέλετε να μάθετε ένα κλείσιμο – τόσο απλό που μπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας, μπορείτε να δείτε αυτή την εκπαίδευσή μου: http://coach.theanswerto.gr/MLM_Training/closing.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of