Προσοχή στις λεπτομέρειες

Ετοίμαζα να στείλω ακόμα ένα βιβλίο μου σε κάποια δικτυώτρια που το παρήγγειλε και πρόσεξα πόση προσοχή δίνω στο πώς θα είναι ο φάκελος, το βιβλίο, οι διευθύνσεις τυπωμένες, η κάρτα μου που βάζω μέσα στο βιβλίο· θέλω όλα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέλω όταν το ανοίξει ο “πελάτης”, να είναι όλα τέλεια. Να νιώσει καλά από την πρώτη στιγμή που θα το πιάσει στα χέρια του. Να νιώσει ότι έδωσα ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τι.

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό είχα παραγγείλει από τον τυπογράφο μου μία παρτίδα βιβλίων και όταν τα παρέλαβα είχαν ένα λάθος στην εκτύπωση· μικρό αλλά ήταν λάθος. Θα μπορούσε κάποιος να το παραμελήσει και να πει ότι δεν πειράζει αφήνοντάς το όπως είναι. Τα επέστρεψα πίσω και ζήτησα να τυπωθούν ξανά ΟΛΑ από την αρχή, σωστά αυτή τη φορά. (το λάθος ήταν δικό μου, επειδή δεν πρόσεξα μία λεπτομέρεια όταν του έστειλα το αρχείο· δεν ήταν λάθος του τυπογράφου)

Αυτό νομίζω είναι κάτι που το έμαθα από την Apple. Αν τύχει να αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν της Apple θα δείτε ότι από τη συσκευασία ακόμα φαίνεται ότι έχετε στα χέρια σας κάτι ποιοτικό – κάτι ξεχωριστό. Αυτό δείχνει ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και στην εμπειρία του καταναλωτή.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας είναι ότι ο επιτυχημένος καταπιάνεται με δουλειές που αποφεύγει ο αποτυχημένος. Η βιαστική δουλειά, οι παραλείψεις, η παραμέληση των λεπτομερειών – όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν τελικά μεγάλη ζημιά στην καριέρα σας.

Να θυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι, αν κάτι είναι μέρος της δουλειάς σας, όσο μικρό κι αν είναι, είναι σημαντικό. Ακόμα κι αν πρόκειται για τους καταλόγους που δίνετε στον πελάτη σας μαζί με τα προϊόντα σας – φροντίστε να είναι περιποιημένα και όχι πεταμένα και τσαλακωμένα.

Η ιστορία μας υπενθυμίζει ότι χάθηκαν ολόκληρες μάχες, επειδή έλειπε ένα καρφί από ένα πέταλο. Ποτέ μην παραμελείτε τις λεπτομέρειες.

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά μην κολλάτε στις λεπτομέρειες. 

Φυσικά, προσέχοντας τις λεπτομέρειες, χρειάζεται να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να μην κολλάει σ’ αυτές. Μη χρησιμοποιείτε την “τελειομανία” και την “εμμονή” για τις λεπτομέρειες ως δικαιολογία για να μην κάνετε άλλα σημαντικά πράγματα.

Κάντε τη ζωή κάποιου καλύτερη σήμερα, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες!

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Αλέξανδρος Σαρρής
Guest

"ο επιτυχημένος καταπιάνεται με δουλειές που αποφεύγει ο αποτυχημένος"
Ότι πιο σωστό και περιεκτικό έχω δει, τις τελευταίες μέρες! Πολύ ωραίο υλικό!

Θεόδωρος Αραμπατζής
Guest

Ευχαριστώ Αλέξανδρε!