Μετατρέψτε την επιχείρησή σας σε κακή επένδυση

Φανταστείτε ότι ξοδεύετε 40.000€ για ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτό είναι σίγουρα μία σημαντική επένδυση.

Τώρα, φανταστείτε ότι ποτέ δε μπήκατε στον κόπο να κάνετε μαθήματα οδήγησης ώστε να μάθετε πώς να οδηγείτε το καινούργιο σας αυτοκίνητο. Τότε τα 40.000€ γίνονται μία κακή επένδυση. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν οι φίλοι σας να γελούσαν μαζί σας και να σας έλεγαν ότι ήταν μία ανόητη επένδυση.

Αν επενδύατε λίγα ακόμα χρήματα και λίγο ακόμα χρόνο, θα μπορούσατε να μάθετε να οδηγείτε το καινούργιο σας αυτοκίνητο και τότε θα ήταν μία υπέροχη επένδυση. Και σίγουρα θα έδειχνε πολύ όμορφο το καινούργιο σας αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά στο σπίτι σας.

Φανταστείτε αυτό:

Ένας νέος διανομέας ξοδεύει 100€ για να αγοράσει ένα πακέτο συνεργασίας, 100€ για μερικά προϊόντα, 50€ για να παραγγείλει επαγγελματικές κάρτες, 300€ για ένα κοστούμι, 15€ για να πλύνει το αυτοκίνητό του, 20€ για ένα καλό κούρεμα, 100€ για ένα καινούργιο website…

Και ποτέ δεν ξοδεύει ούτε μία δεκάρα για να μάθει τι να λέει στους υποψηφίους του.

Αυτός ο διανομέας συνεχώς θα χάνει χρήματα βάζοντας αγγελίες, διαφημίσεις και ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη της πόλης για να συναντήσει υποψηφίους.

Η λύση που βρίσκει; Βάζει περισσότερες διαφημίσεις, αγοράζει μεγαλύτερο υπολογιστή, καλύτερο αυτοκίνητο, καλύτερο κούρεμα, καλύτερο άρωμα κλπ. Θα δείχνει έξυπνος, αλλά θα ακούγεται … όχι τόσο έξυπνος. Και η επένδυσή του στην καινούργια του επιχείρηση θα χαθεί.

Ναι, ο διανομέας αγόρασε μία επιχειρηματική ευκαιρία, αλλά δε θα ήταν πιο λογικό αν μάθαινε πώς να κάνει την επιχείρησή του να δουλέψει; Πώς να μιλάει στους υποψηφίους σωστά ώστε η επιχείρησή του να είναι παραγωγική;

Μάθετε τις δεξιότητες.

Αν ο ανάδοχός σας σας διδάσκει τις δεξιότητες κάθε Σάββατο πρωί, τότε δεσμευτείτε ότι θα πηγαίνετε στις εκπαιδεύσεις κάθε Σάββατο. Μάθετε πώς να δουλεύετε λίγο και να αμείβεστε πολύ. Μη δουλεύετε σκληρά λέγοντας και κάνοντας τα λάθος πράγματα χωρίς να αμείβεστε για αυτό.

Και αν ο ανάδοχός σας δεν προσφέρει ζωντανές εκπαιδεύσεις στις βασικές δεξιότητες του δικτυακού μάρκετινγκ, μπορείτε να τις μάθετε από εδώ, εδώ και εδώ.

Μάθετε να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας 😉

Tom ‘Big Al’ Schreiter

Η μετάφραση και η δημοσίευση έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή με την άδεια του Tom Schreiter.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of