Οι Τέσσερις Φιλάνθρωποι

Σε ένα χωριό, οι κατακτητές ήρθαν και φυλάκισαν του άντρες που ήταν πολεμιστές εκείνη την εποχή και τους έβαλαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης που έστησαν μέσα στο χωριό.

Πολλοί χωριανοί ήξεραν ότι οι συγχωριανοί τους ήταν φυλακισμένοι. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο πρώτος φιλάνθρωπος. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε μεγάλη περιουσία και πήγε στους κατακτητές που διοικούσαν τη φυλακή και τους είπε “ξέρω ότι οι άνθρωποι που έχετε φυλακισμένοι εδώ μέσα δεν έχουν φρέσκο και δροσερό νερό και θα ήθελα να δωρίσω όλη μου την περιουσία και όλα όσα κερδίζω για να καθαριστεί το νερό και να σιγουρευτώ ότι όσοι έχετε φυλακισμένους εδώ μέσα δε θα αρρωστήσουν.

Του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και ένιωσε ότι εκπλήρωσε το πεπρωμένο του, ότι είχε εκπληρώσει το σκοπό του.

Ο δεύτερος φιλάνθρωπος προσέγγισε τον διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης και είπε “ξέρω ότι οι άντρες κοιμούνται στα βράχια και ότι κρυώνουν. Θα ήθελα να τους δώσω κουβέρτες για να ζεσταθούν.” Ο διοικητής επέτρεψε το αίτημά του και ο φιλάνθρωπος ήταν ικανοποιημένος ότι έκανε κι αυτός κάτι καλό.

Ο τρίτος φιλάνθρωπος πήγε στον διοικητή και είπε, “Οι φυλακισμένοι δεν τρέφονται αρκετά και σωστά. Θέλω να δωρίσω όλες μου τις σοδειές και τα χωράφια έτσι ώστε να τρέφονται σωστά.” Ο διοικητής δέχτηκε και το δικό του αίτημα και έτσι έφυγε κι αυτός χαρούμενος.

Ο τέταρτος φιλάνθρωπος είχε μία διαφορετική προσέγγιση. Βρήκε τα κλειδιά των κελιών που τους είχαν φυλακισμένους, και πήγε ττα πήρε και τους απελευθέρωσε.

Το δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν υπάρχει κάτι κακό με όλους αυτούς που προσπαθούν να μας βοηθήσουν να υποφέρουμε με ανέσεις. Πολλοί από εμάς έχουμε μάθει να κάνουμε και να αποδεχόμαστε αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή δεν πειράζει να υποφέρω, αρκεί να είμαι άνετα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν κλειδιά και αυτά τα κλειδιά μπορούν να ανοίξουν τις φυλακές.

——-
Πολλοί άνθρωποι ζουν σε παρόμοιες φυλακές. Μπορεί να έχουν κάποιες ανέσεις και κάποια προνόμια, ωστόσο παραμένουν βολεμένοι στη φυλακή μίας δουλειάς ή στη φυλακή της μετριότητας.

Στο δικτυακό μάρκετινγκ η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους μία διέξοδο. Έχουμε τα κλειδιά από τη φυλακή στην οποία ζουν και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε και να ξεκλειδώσουμε τα κελιά τους.

Μη δείχνετε στους ανθρώπους πως να ζουν άνετα σε μία φυλακή. Δείξτε τους πώς να βγουν από τη φυλακή και να ζήσουν ελεύθεροι.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of