Είμαστε Πλάσματα της Συνήθειας

Υπάρχει μία φράση που λέει ότι είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Ότι δηλαδή παρά τις προθέσεις μας, είμαστε αυτό που τελικά κάνουμε και όχι αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε.

Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας. Για παράδειγμα, αν έχω πρόθεση να “αποκτήσω το ιδανικό βάρος”, αλλά κάθε πρωί τρώω μπουγάτσες και τοστ και κάθε βράδυ συνηθίζω να παραγγέλνω απ’ έξω, όσο καλές προθέσεις κι αν έχω, δεν πρόκειται να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν έχω πρόθεση να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο στο μάρκετινγκ της εταιρίας μου, αλλά συνηθίζω να είμαι αναβλητικός, να κοιμάμαι λίγο περισσότερο το πρωί, να βλέπω λίγη περισσότερη τηλεόραση (ή video στο YouTube) αντί να παίρνω τηλέφωνα ή να συναντάω καινούργιους ανθρώπους, τότε όσο καλές προθέσεις κι αν έχω, δεν πρόκειται να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν όντως είμαστε πλάσματα των συνηθειών μας, γιατί δεν το χρησιμοποιούμε αυτό προς όφελός μας αποκτώντας συνήθειες που μας εξυπηρετούν και μας οδηγούν προς τους στόχους μας;

Για την απόκτηση μίας νέας συνήθειας λένε ότι χρειάζονται 21 ημέρες. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι, αλλά αυτό που κάνω τελευταία είναι ότι ξεκινάω μία νέα (καλή) συνήθεια κάθε μήνα. Ξέρω ότι μπορώ να βελτιώσω πολλά πράγματα στη ζωή μου και στην επιχείρησή μου, αλλά δεν ξεκινάω να τα αλλάξω όλα μαζί.

Ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος και ότι το καλύτερο είναι να ξεκινάω ένα κάθε φορά…μία νέα συνήθεια κάθε φορά.

Δείτε λοιπόν ποια είναι 5 ή 10 πράγματα που μπορείτε να βελτιώσετε στον τρόπο που λειτουργείτε την επιχείρησή σας (και τη ζωή σας) και βάλτε πλάνο να εφαρμόζετε ένα κάθε μήνα για τους επόμενους 5 – 10 μήνες.

Έτσι, μετά από λίγο θα έχετε αποκτήσει κάποιες νέες συνήθειες που θα σας οδηγούν “αυτόματα” προς την κατεύθυνση των στόχων σας.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of