Μετά τις Διακοπές + 3 Μικρά Μυστικά Επιβεβαίωσης των Συναντήσεων

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μετά από αρκετές μέρες εκτός γραφείου, επιτέλους επέστρεψα. Όχι, δεν πέρασα άσχημα – πέρασα υπέροχα (διακοπές ήμουν), απλά μου έλειψε το γραφείο μου και η δουλειά μου. Ξεκίνησα με την πρωινή μου ρουτίνα και ήμουν έτοιμος για να ροκάρω!

Και μιας και έχω καιρό να αναρτήσω κάποιο νέο άρθρο στο blog μου, ας ξεκινήσω με τρία μικρά μυστικά που έμαθα από τον Tim Sales για το πώς να βεβαιώνομαι ότι τα ραντεβού που κλείνω όντως θα γίνονται και δε θα με στήνουν οι υποψήφιοι.

Διαβάστε παρακάτω τα 3 μικρά μυστικά και μάθετε πώς να επιβεβαιώνετε αποτελεσματικά τις συναντήσεις σας και να κάνετε τους υποψηφίους να εμφανίζονται:

3 Μυστικά για να Βεβαιωθείτε ότι η Συνάντησή σας θα Πραγματοποιηθεί

Ο Tim λέει ότι τον ενοχλούσε όταν οι υποψήφιοι δεν εμφανίζονταν στις συναντήσεις τους. Ο λόγος ήταν ότι είχε προγραμματίσει όλη την ημέρα του, είχε κανονίσει να είναι τα παιδιά στον παιδικό, πλήρωνε βενζίνη και πάρκινγκ για να πάει στο σημείο του ραντεβού, καθόταν στο σημείο της συνάντησης και τελικά ο υποψήφιος δεν εμφανιζόταν.

Αν γνωρίζετε τον Tim, θα ξέρετε ότι προφανώς έπαιρνε για να επιβεβαιώσει το ραντεβού, ωστόσο οι υποψήφιοί του δεν εμφανίζονταν. Έτσι, σκέφτηκε έναν διαφορετικό τρόπο για να επιβεβαιώνει τις συναντήσεις του.

Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται να θυμηθούμε τους λόγους για να κάνουμε επιβεβαίωση μίας συνάντησης:

1. Για να βεβαιωθούμε ότι ο υποψήφιος θα μπορέσει να αποκτήσει αυτό που μας είπε ότι θέλει/χρειάζεται στη ζωή του.
2. Για να βεβαιωθούμε ότι δε διέφυγε από το μυαλό του υποψηφίου μας.
3. Για να είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες του σημείου και της ώρας που θα συναντηθούμε. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ντύσιμο (dress code), συγκεκριμένες οδηγίες (πχ σε ποιον όροφο, σε ποια αίθουσα), αν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής (αν πρόκειται για κάποιο εταιρικό γεγονός) κλπ
4. Ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να έχουμε μία καλή ποσότητα δειγμάτων και προϊόντων μαζί μας.

Έχοντας στο νου μας αυτούς τους λόγους, ο Tim σκέφτηκε τα παρακάτω βήματα και το παρακάτω σενάριο για να κάνει επιβεβαίωση των συναντήσεών του.

Εδώ είναι τα 3 μυστικά καθώς και ένα σύντομο σενάριο του Tim Sales για το πώς να επιβεβαιώνετε σωστά τα ραντεβού σας:

1. Επιβεβαιώστε το ραντεβού σας την προηγούμενη νύχτα. Αυτό δίνει στον υποψήφιό σας αρκετό χρόνο να σχεδιάσει ή να προγραμματίσει εκ νέου το ραντεβού.
2. Η καλύτερη ώρα για να επιβεβαιώσετε είναι η ώρα που γνωρίζετε ότι μπορείτε να τον βρείτε. Αν γνωρίζετε ότι δουλεύει όλη μέρα, προσπαθήστε να τον βρείτε λίγο πριν ή αμέσως μετά τη δουλειά. Αν βάζει το μωρό της για ύπνο στις 2 το μεσημέρι, δοκιμάστε εκείνη την ώρα.
3. Όταν τον βρείτε, ΜΗΝ πείτε, “Θα έρθεις;” Αντ’ αυτού, δώστε μερικές λεπτομέρειες για τη συνάντηση όπως πώς να ντυθεί και για την τοποθεσία.
4. Επίσης, όταν τον βρείτε, ΜΗΝ τον προσβάλλετε λέγοντας, “Ήθελα να σου το θυμίσω σε περίπτωση που το είχες ξεχάσει.”

Αν χρησιμοποιήσετε ένα σενάριο όπως το παρακάτω, όταν τηλεφωνείτε για επιβεβαίωση, θα μπορέσετε να είστε πιο αποτελεσματικοί:

“Γεια σου Γιώργο, είμαι ο Θοδωρής. Τηλεφωνώ για να σε ενημερώσω ότι θα σε περιμένω στην είσοδο, δίπλα από τη ρεσεψιόν αύριο στις 4:30. Παρεμπιπτόντως, θα έρχομαι από καφε, οπότε θα είμαι ντυμένος σχετικά απλά αλλά όχι “χύμα”. Τα λέμε εκεί!”

Ελπίζω να σας βοηθήσει!

Να έχετε μία υπέροχη εβδομάδα.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of