Εφαρμόζοντας την Ερώτηση Εστίασης στην επιχείρησή σας…

Ελπίζω να είχατε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και να είχατε την ευκαιρία να κάνετε περισσότερες παρουσιάσεις.

Στο βιβλίο “The One Thing οι συγγραφείς του Garry Keller και Jay Papasan εξηγούν πολύ καλά την ανάγκη να βρούμε το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζουν την “Ερώτηση Εστίασης”

Ποιο είναι ένα πράγμα που μπορώ να κάνω έτσι ώστε κάνοντάς το, όλα τα υπόλοιπα θα είναι ευκολότερα ή περιττά;

Αν είστε όπως εγώ ίσως χρειαστεί να διαβάσετε την ερώτηση ξανά μερικές φορές για να την εμπεδώσετε πλήρως. Αυτή η ερώτηση είναι πολύ αποτελεσματική, γιατί σας αναγκάζει να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα του πού πηγαίνετε καθώς και το αμέσως επόμενο βήμα που χρειάζεται να κάνετε.

Αν και το βιβλίο εξηγεί πολύ καλά πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή την ιδέα στη ζωή σας, δεν μπορούσα να μην σκεφτώ πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο δικτυακό μάρκετινγκ. Σκεφτείτε το…

Ποιο είναι ένα πράγμα που, κάνοντάς το, θα έκανε το χτίσιμο μίας επιχείρησης MLM ευκολότερο;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, χρειάζεται να σκεφτείτε τι είναι αυτό που χρειάζεται να βελτιώσετε σαν δικτυωτές καθώς και που βρίσκεστε σ’ αυτή τη διαδικασία. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι απαντήσατε πως το να γνωρίζετε πολύ καλά την Φόρμουλα Επιτυχίας των 4ων Βημάτων, θα έκανε την ανεύρεση κατάλληλων υποψηφίων ευκολότερη ή/και θα έκανε περιττή την ανάγκη πληρωμένων διαφημίσεων.

Έτσι λοιπόν τώρα που έχετε τη μεγάλη εικόνα (να είστε καλύτεροι στην πρόσκληση) χρειάζεται να το “χωρίσετε” σε μικρότερα βήματα για να το πετύχετε. Για να μείνουμε στο παράδειγμά μας, ίσως χρειαστεί να έχετε μπροστά σας τα 4 βήματα της φόρμουλας και να την κάνετε εξάσκηση 10 φορές μόνοι σας και στη συνέχεια να τα κάνετε σε 10 υποψηφίους για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερη βελτίωση.

Όταν γνωρίζετε σε ποιο σημείο της διαδικασίας βρίσκεστε, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα. Θα μπορούσε να είναι κάτι απλό όπως το να διαβάσετε 5 φορές το σενάριό σας στον εαυτό σας ή κάτι πιο πολύπλοκο όπως το να δεσμευτείτε να κάνετε εξάσκηση το σενάριό σας σε πραγματικούς υποψηφίους κάθε μέρα για 2 εβδομάδες. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε που θέλετε να πάτε, ποιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε εκεί και μετά να αξιολογήσετε με ειλικρίνεια που βρίσκεστε, ώστε να γνωρίζετε πώς θα ξεκινήσετε.

Η Ερώτηση Εστίασης έχει σκοπό να σας βοηθήσει να περιορίσετε το που εστιάζετε, κάτι που κατά καιρούς χρειαζόμαστε όλοι μας. Είναι εύκολο να “κολλήσουμε” όταν δεχόμαστε τόσες πολλές πληροφορίες αλλά τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι συνεχής εστιασμένη δράση.

Αφιερώσετε λοιπόν ένα λεπτό και εφαρμόσετε την Ερώτηση Εστίασης σε μερικούς τομείς της ζωής σας και στην επιχείρησή σας τώρα που ξεκινάει αυτή η εβδομάδα και δείτε ποιες απαντήσεις θα βρείτε. Ξέρω ότι αυτή η διαδικασία με βοήθησε αρκετά και ελπίζω να τη βρείτε κι εσείς το ίδιο χρήσιμη.

Παρακαλώ προωθήστε αυτό το άρθρο σε συνεργάτες σας που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να ωφεληθούν απ’ αυτές τις πληροφορίες.

Με δικτυακούς χαιρετισμούς,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of