Βρείτε την Επιτυχία Κάνοντας τα Πράγματα Που Δε Σας Αρέσουν

Όσον σκέφτομαι τις δυσκολίες που περνάνε πολλοί, θυμάμαι μία φράση του Albert E. N. Gray:

Το πετυχημένο άτομο συνηθίζει να κάνει τα πράγματα που οι αποτυχημένοι δε θέλουν να κάνουν. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι τους αρέσουν να τα κάνουν. Αλλά το αν τους αρέσουν ή όχι εξαρτάται από τη δύναμη του σκοπού τους.

Αν είστε κάποιος που χρειάζεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του, ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε σοβαρά αυτή την ιδέα. Ποια είναι τα πράγματα που γνωρίζετε ότι χρειάζεται να κάνετε αλλά τα αποφεύγετε; Αν ήταν να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και σχεδιάζατε ένα πλάνο για να κάνετε αυτά τα πράγματα, πιστεύετε ότι θα βλέπατε θετικές ή ακόμα και επαναστατικές ανταμοιβές;

Στην περίπτωσή μου, ξέρω ότι όταν προσπαθώ να αποφύγω να κάνω κάτι, τελικά βλέπω ότι έχω πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο τίμημα αποφεύγοντάς το. Για παράδειγμα, όταν αμελώ την υγεία μου μη τρώγοντας σωστά, μη κάνοντας γυμναστική ή μην έχοντας αρκετό ύπνο επειδή μου φαίνεται δύσκολο να τηρήσω ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα, τελικά καταλήγω να νιώθω νωχελικός και να μη μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα στη δουλειά μου. Όταν τελικά υποτάσσω αυτά που δε μου αρέσουν στη δύναμη του σκοπού μου, τα πράγματα αλλάζουν.

Αναγνωρίστε κάτι που αποφεύγετε και υποσχεθείτε ότι θα το κάνετε. Υποσχεθείτε και κρατήστε την υπόσχεσή σας. Υποτάξτε τα πράγματα που δε σας αρέσει να κάνετε στη δύναμη ενός μεγαλύτερου σκοπού. Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόση περισσότερη δύναμη θα χτίσετε – και τόση περισσότερη επιτυχία θα βρείτε.

Πηγή: http://www.stephencovey.com/blog/?p=35
Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of