Συμβουλή από το πρώην “αφεντικό” μου

Στο δικτυακό μάρκετινγκ ξεκίνησα το Φεβρουάριο του 2002. Τότε δούλευα σε ένα βιβλιοπωλείο σαν υπάλληλος. Αν εξαιρέσετε τις σχέσεις μου με έναν από τους συναδέλφους κατά τα άλλα ήταν καλή δουλειά. Μου άρεσε. Ήταν η πρώτη μου δουλειά και χαιρόμουν που έκανα κάτι και αμειβόμουν γι’ αυτό.

Ένα από τα πολύ καλά εκείνης της δουλειάς ήταν ο εργοδότης μου. Ένας εκπληκτικός επαγγελματίας και άνθρωπος που για τους 8 μήνες που δούλεψα μαζί του μου έμαθε πάρα πολλά, από τον τρόπο που δούλευε και από την εργασιακή ηθική που είχε.

Θα μου πείτε γιατί σταμάτησα αν ήταν τόσο καλή η δουλειά; Αν και ήταν καλή, δε θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου υπάλληλο για το υπόλοιπο της ζωής μου (δε λέω ότι είναι κακό να είναι κάποιος υπάλληλος – απλά δεν είναι για εμένα). Έτσι στην αναζήτησή μου βρήκα το δικτυακό μάρκετινγκ.

Όταν μετά από 7 μήνες είπα στον εργοδότη μου ότι θα σταματήσω σε ένα μήνα ή μέχρι να βρει άτομο για να με αντικαταστήσει, κάποια στιγμή μου έδωσε μία συμβουλή που την έχω κρατήσει μέσα μου μέχρι σήμερα.

Μου είπε, “Μην καθίσεις. Όποια δουλειά κι αν κάνεις, ποτέ μην καθίσεις· μη σταματήσεις να δουλεύεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ξαναρχίσεις μετά.”

Τον θυμάμαι, ακόμα και σε στιγμές της ημέρας που δεν είχε πολύ δουλειά το μαγαζί, σηκωνόταν από το γραφείο του στην αποθήκη και τακτοποιούσε τα ράφια, ξεσκόνιζε, καθάριζε…ενώ είχε 3 υπαλλήλους και δούλευε και η γυναίκα του στο μαγαζί. Πάντα κάτι έκανε.

Δυστυχώς έμαθα πόσο δίκιο είχε όταν κάποια στιγμή “κάθισα”. Ήταν πραγματικά δύσκολο να ξαναξεκινήσω. Κάθε φορά που “πιάνω” τον εαυτό μου να θέλει να καθίσει, θυμάμαι αυτό που μου είχε πει “Ποτέ μην καθίσεις”.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν έχετε ξεκινήσει κάτι, καθίσατε (σταματήσατε) και θέλετε να ξαναξεκινήσετε; Γι’ αυτό ακριβώς θα μιλήσω στην οnline εκπαίδευση που θα κάνω στις 12 Ιουνίου, με θέμα “Αναβλητικότητα: Πώς να την ξεπεράσετε μια και καλή

Αν δεν έχετε κάνει ακόμα την εγγραφή σας, μπορείτε να την κάνετε μπαίνοντας εδώ: http://tinyurl.com/unprocrastinate

Είναι δ.ωρεάν.

Ελπίζω να σας δω στις 12 Ιουνίου.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of