6 Βήματα για να Μπείτε Σε Δράση μετά από Διάλειμμα

 

Τελείωσε το “διάλειμμα” του Πάσχα και τώρα ήρθε η ώρα να καθίσουμε και πάλι στο γραφείο μας για να ξεκινήσουμε δουλειά… και τι κάνουμε τώρα; Πώς βάζουμε τον εαυτό μας ξανά στη δράση όταν έχουμε κάνει αυτό το διάλειμμα;

Θα μπορούσε να είναι ένα διάλειμμα όπως αυτό του Πάσχα ή αυτό των Χριστουγέννων ή των καλοκαιρινών διακοπών ή ακόμα και ένα 3ήμερο ή ένα απλό Σαββατοκύριακο. Αν δυσκολεύεστε να μπείτε ξανά σε δράση μετά από ένα διάλειμμα, τότε ίσως σας βοηθήσουν τα παρακάτω βήματα που εφαρμόζω κι εγώ.

6 Βήματα για να μπείτε ξανά στη δράση

1. Δημιουργήστε μία πρωινή ρουτίνα.

Το πρώτο που θα σας βοηθήσει είναι να έχετε μία πρωινή ρουτίνα· μία σειρά από συνήθειες που κάνετε κάθε πρωί ξανά και ξανά. Η δική μου πρωινή ρουτίνα είναι η εξής:

α. Πλένομαι, βουρτσίζω και κάνω νήμα τα δόντια μου. (5 λεπτά)

β. Πίνω ένα ποτήρι νερό και παίρνω της ταμπλέτες μου (βιταμίνες κλπ) (1 λεπτό)
γ. Κάθομαι στο γραφείο μου και κάνω για 5-10 λεπτά διαλογισμό
δ. Βγαίνω στο μπαλκόνι και παίρνω 3 βαθιές αναπνοές (30 δευτερόλεπτα)
ε. Γράφω τις 3 πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας και ό,τι άλλο έχω να κάνω εκείνη την ημέρα (3-5 λεπτά)
στ. Κάνω γυμναστική (15 λεπτά)
ζ. Κάνω ντουζ (5 λεπτά)
η. Ετοιμάζω το πρωινό μου σέικ και 1μιση λίτρο τσάι (3 λεπτά)

θ. Κάθομαι στο γραφείο μου και ξεκινάω με την πρώτη Πιο Σημαντική Εργασία από τη λίστα μου

Το να έχω αυτή την πρωινή “ρουτίνα” με βοηθάει στο να μη χρειάζεται να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω κάθε μέρα και κατά κάποιο τρόπο λειτουργώ “αυτόματα”. Αυτόματα πηγαίνω από το ένα βήμα στο άλλο μέχρι που τελικά κάθομαι στο γραφείο μου και ξεκινάω δουλειά.

2. Ξεκινήστε με λίγα

Αν το διάστημα που κάνατε διάλειμμα ήταν μεγάλο και ίσως χάσατε λίγο την “ορμή” σας, ξεκινήστε κάνοντας λίγα. Για τις πρώτες λίγες ημέρες ή και για την πρώτη εβδομάδα ξεκινήστε με 3-5 επαφές την ημέρα … και σιγά σιγά αυξήστε τον αριθμό των επαφών μέχρι να φτάσετε στα επίπεδα που ήσασταν πριν το διάλειμμα.

Αυτή η σταδιακή προσαρμογή θα βοηθήσει το σώμα και το πνεύμα σας να επανέλθουν στους προηγούμενους ρυθμούς χωρίς να δημιουργηθούν αντιστάσεις.

3. Θυμηθείτε τους λόγους σας

Στο βιβλίο μου, στο πρώτο κεφάλαιο μιλάω για το “Γιατί το κάνεις αυτό;” Θυμηθείτε τους λόγους που κάνετε αυτή τη δουλειά. Διαβάστε το σενάριο της ιδανικής ημέρας, δείτε το κολάζ των στόχων σας και οραματιστείτε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που θα έχετε στη ζωή σας όταν πετύχετε τους στόχους σας σ’ αυτή τη δουλειά. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε μέσα σας το κίνητρο για να κάνετε αυτά που ξέρετε ότι χρειάζεται να κάνετε κάθε μέρα.

4. Αποφασίστε και Δεσμευτείτε ξανά

Ξεκινήστε με μία φρέσκια απόφαση. Δείτε ποια είναι τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε στην επιχείρησή σας τους επόμενους μήνες και αποφασίστε ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για να τα πετύχετε. Ότι θα κάνετε τις απαραίτητες δραστηριότητες, θα αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες και ότι θα βοηθήσετε όσους ανθρώπους χρειαστεί μέχρι να πετύχετε τους στόχους σας.

Αποφασίστε το και δεσμευτείτε. Όταν παίρνουμε μία απόφαση να κάνουμε κάτι, όταν παίρνουμε πραγματικά μία απόφαση ΚΑΙ δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε, τότε μπαίνουμε σε μία νοητική κατάσταση όπου τίποτε δε μοιάζει να μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά μας. Γινόμαστε ασταμάτητοι.

5. Ανακοινώστε το σε άλλους

Και αφού αποφασίσετε ότι θα το κάνετε και αφού δεσμευτείτε, τότε ανακοινώστε το και σε άλλους. Πείτε το στην οικογένειά σας, στη γυναίκα, στον άντρα ή στα παιδιά σας. Πείτε το στους φίλους σας, στους συνεργάτες σας, στους ανθρώπους των οποίων σας νοιάζει η γνώμη. Πείτε τους τι σκοπεύετε να πετύχετε στους επόμενους 3 μήνες και ποια πράγματα δεσμευτήκατε να κάνετε για να το πετύχετε αυτό.

Επίσης, μπορείτε να το ανακοινώσετε και στο facebook … αν έχετε το κότσια! χεχε

Πείτε “Δεσμεύομαι δημόσια ότι για τις επόμενες 90 ημέρες θα μιλάω σε 5 νέα άτομα κάθε μέρα για τη δουλειά μου έχοντας την πρόθεση να κάνω τη ζωή τους καλύτερη.”

ή κάτι παρόμοιο!

6. Κάντε το μόνο για σήμερα

Αν παρόλα αυτά, νιώθετε να δυσκολεύεστε να μπείτε πάλι στη δράση γιατί οι 90 ημέρες σας φαίνονται πολλές για να δεσμευτείτε ή ότι δεν ξέρετε αν μπορείτε να μιλάτε σε 5 άτομα κάθε μέρα, τότε σκεφτείτε να το κάνετε ΜΟΝΟ για σήμερα. Θα μπορούσατε να μιλήσετε σε 5 άτομα, αν ήταν να το κάνετε μόνο για σήμερα; Θα μπορούσατε να κάνετε μία παρουσίαση, μόνο μία, αν ήταν να το κάνετε μόνο για σήμερα;

Φυσικά και θα μπορούσατε. Κάντε το λοιπόν. Και αφού το κάνετε σήμερα, αύριο το πρωί που θα ξυπνήσετε, κάντε στον εαυτό σας πάλι την ίδια ερώτηση: “Αν ήταν να το κάνω μόνο για σήμερα θα μπορούσα να το κάνω;” και αποφασίστε ξανά εκείνη την ημέρα, αλλά για τώρα επικεντρωθείτε μόνο στο σήμερα.

Από αύριο βλέπουμε…

Όλα τα παραπάνω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να μπείτε ξανά σε δράση μετά από ένα διάλειμμα. Είτε τα εφαρμόσετε με αυτή τη σειρά είτε όχι· είτε τα εφαρμόσετε όλα είτε όχι. Τουλάχιστον τώρα έχετε (ίσως έναν ακόμα οδηγό) για να ξεκινήσετε για να δουλεύετε προς τους στόχους σας.

Τι κάνετε εσείς για να μπείτε σε δράση μετά από κάποια περίοδο όπου χρειάστηκε ή αποφασίσατε να σταματήσετε τη δουλειά;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of