Ένας “Λόγος” και μία Απόφαση

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά για 8 χρόνια ήμουν καπνιστής· από τα 15 μου μέχρι τα 23. Τα τελευταία χρόνια δεν κάπνιζα πολύ αλλά κάπνιζα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή τον Ιούλιο του 2003 τελικά το έκοψα.
Είχα από καιρό αρχίσει να το δουλεύω στο μυαλό μου και τελικά λίγες μέρες πριν ένα ταξίδι στο Παρίσι, το πήρα απόφαση. Ο τρόπος που το έκανα ήταν ότι βρήκα ένα “λόγο” και πήρα μία “απόφαση”. Ίσως είναι τόσο απλό. Να βρείτε ένα λόγο και να το πάρετε απόφαση.
Στο δικτυακό μάρκετινγκ βλέπω πολλούς που “περιφέρονται” από μίτινγκ σε μίτινγκ, από εκπαίδευση σε εκπαίδευση και ενώ περνάνε μήνες ή χρόνια δεν κάνουν τελικά κάτι για να εξελιχθούν – και ίσως ήμουν κι εγώ σε τέτοια φάση κάποιες φορές. Ίσως δεν έχουν λόγο να μπουν στη δράση. Η δράση συνδέεται συνήθως με κάποιο τίμημα. Στην περίπτωση του τσιγάρου πιο ήταν το τίμημα; Θα ήμουν ίσως ο μόνος της παρέας που δε θα κάπνιζε. Ίσως μία “απόλαυση” μετά το φαγητό ή θα έχανα έναν τρόπο “χαλάρωσης” (τουλάχιστον έτσι το είχα στο μυαλό μου). Στο δικτυακό μάρκετινγκ το τίμημα της δράσης ίσως είναι λιγότερος χρόνος τηλεόρασης ή λιγότερος ύπνος ή περισσότερη κούραση ή το να πρέπει να μιλάω με ανθρώπους. Αν δεν υπάρχει δυνατός λόγος τότε γιατί να μπει ο άλλος στη διαδικασία του τιμήματος; 
Πρώτα απ’ όλα, βρείτε για πιο λόγο το κάνετε αυτό ή για πιο λόγο θα το κάνετε.
Αν είστε ήδη ξεκάθαροι με το λόγο, τότε το μόνο που ίσως απομένει είναι να το πάρετε απόφαση. Όταν αποφασίζω να κάνω κάτι, τότε είναι σαν να δίνομαι ολοκληρωτικά σε αυτό. Σαν να μη μπορεί να μπει τίποτα εμπόδιο μπροστά μου (ή σαν τα εμπόδια να μην έχουμε σημασία). 
Όταν λέω να το πάρετε απόφαση, δεν εννοώ να πείτε “θα προσπαθήσω” ή “θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ” ή “θα το δοκιμάσω για 2-3 μήνες και μετά βλέπουμε”. Όταν λέω να το πάρετε απόφαση εννοώ να έχετε τη νοοτροπία ότι “θα το κάνω ό,τι και να γίνει. Θα μάθω ό,τι χρειάζεται για να το κάνω να δουλέψει. Θα ζητήσω τη βοήθεια οποιουδήποτε μπορεί να με βοηθήσει. Θα μιλήσω σε όσους χρειαστεί για να βρω τους 3-5 ηγέτες μου. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί.”
Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι γινόμαστε σαν το τρένο που δεν μπορεί τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. 
Αν λοιπόν νιώθετε ότι είστε στάσιμοι και ότι θα θέλατε να προχωρήσετε κάποια στιγμή και να πετύχει κάτι περισσότερο, δείτε αν έχετε αρκετά δυνατούς λόγους για να το κάνετε και μετά πάρτε την απόφαση· αποφασίστε ότι θα το κάνετε· ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για να το κάνετε να δουλέψει.
Και μετά απλά κάντε το.
ΥΓ: Την Τετάρτη 17/4 στις 21:30 έχουμε εκπαίδευση (Δ.ΩΡΕ.ΑΝ) με θέμα “Ανεύρεση Υποψηφίων”. Έχουν γραφτεί ήδη περισσότεροι από 200 δικτυωτές. Μπορείτε να γραφτείτε εδώ: www.tinyurl.com/findprospects
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of