Τι Σας Κάνει Να Συνεχίζετε;

Την Κυριακή το πρωί συμμετείχα σε έναν αγώνα ανάβασης ορεινής ποδηλασίας στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Η δυσκολία του αγώνα ήταν ότι ήταν 25 χιλιόμετρα ανηφόρα κυρίως σε δασικό δρόμο και ένα κομμάτι ήταν μονοπάτια.
Αυτό που τον έκανε όμως ιδιαίτερα δύσκολο ήταν ότι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έβρεχε και ο δρόμος ήταν γεμάτος λάσπη που έκανε την κίνηση του ποδηλάτου ακόμα πιο δύσκολη.
Σε κάποια φάση, περίπου 7-8 χιλιόμετρα μέσα στη διαδρομή, κι ενώ έβρεχε και πετάγονταν λάσπες από παντού, σκέφτηκα να τα παρατήσω – να γυρίσω πίσω. Να βάλω τα καθαρά, ζεστά μου ρούχα και να μπω στο αυτοκίνητο, να να ανάψω το καλοριφέρ και να επιστρέψω στο σπίτι μου.
Σκέφτηκα όμως ότι αυτός ήταν ένας από τους σημαντικούς αγώνες της χρονιάς για τον οποίο ετοιμαζόμουν από το Νοέμβριο. Δεν είχα σκοπό να διεκδικήσω μετάλλια, πρωτιές, συμβόλαια με χορηγούς και επαγγελματικές ομάδες. Όχι. Ο σκοπός μου ήταν απλά να ολοκληρώσω έναν απαιτητικό αγώνα σώος, απολαμβάνοντας τη διαδρομή και βγάζοντας πάντα λίγο παραπάνω από το καλύτερο που μπορώ.
Κι ενώ λοιπόν, πάλευα στις λάσπες και άλλους τους προσπερνούσα και άλλοι με προσπερνούσαν, σκεφτόμουν τι είναι αυτό που με κάνει να συνεχίζω; (Ίσως ήταν το να γράψω τη σημερινή ανάρτηση χεχε.)
Σκεφτόμουν λοιπόν, τι είναι αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε … όταν τα πράγματα είναι δύσκολα;
Όταν φαίνεται ότι δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε…
Όταν οι άλλοι μας προσπερνούν και χάνονται μπροστά μας…
Όταν παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας φαίνεται να μην έχουμε την πρόοδο που θα θέλαμε…
Όταν έξω βρέχει και φυσάει…
Τι σας κάνει να συνεχίζετε;
Είναι τα χρήματα;
Είναι η αναγνώριση;
Είναι το συναίσθημα της επιτυχίας;
Είναι η εσωτερική ικανοποίηση ότι καταφέρατε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο;
Είναι η γοητεία της πρόκλησης;
Τι είναι;
Το σημαντικότερο νομίζω πάντως είναι να ολοκληρώνετε τον αγώνα σας. Όπως είπε και ένας φίλος μου στο facebook, “όσοι πήραν μέρος στον αγώνα και τερμάτισαν είναι όλοι νικητές”.
Ο πρώτος στον αγώνα τερμάτισε σε 1 ώρα και 27 λεπτά και ο τελευταίος σε 2 ώρες και 45 λεπτά. 
Στον αγώνα μας (στο δικτυακό μάρκετινγκ), κάποιοι φτάνουν στην κορυφή σε 6 μήνες και κάποιοι σε 10 χρόνια. Το σημαντικό είναι να φτάσετε εκεί και να απολαύσετε τη διαδρομή. Σίγουρα θα σκεφτείτε να τα παρατήσετε. Ίσως κάποιοι συναντήσουν και τεχνικά προβλήματα (πχ εταιρίες που κλείνουν, αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο κλπ). Όταν όμως συμβαίνουν όλα αυτά, χρειάζεται να σκεφτείτε πάλι … τι σας κάνει να συνεχίζετε… και συνεχίστε!
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of